Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Ludovic Orban: Dacă rămâne o transmitere în comunitate semnificativă, vom prelungi starea de alertă

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Politic , at 20 iunie 2020 Etichete: , ,

Premierul Ludovic Orban a anunțat, sâmbătă, că dacă transmiterea comunitară a virusului va rămâne crescută în perioada următoare Guvernul ar putea decide pentru a doua oară prelungirea stării de alertă.

„Starea de alertă a fost prelungită cu 30 de zile, analizăm ceea ce se întâmplă în interiorul acestor 30 de zile, dacă rămâne o transmitere în comunitate semnificativă vom prelungi starea de alertă, dacă nu, nu. (…) Starea de alertă de conferă posibilitatea de a adopta măsuri în cadrul stării de alertă. Dacă va fi necesar să luăm alte măsuri decât cele pe care le-am luat (…) o să luăm alte măsuri”, a adăugat premierul, într-o conferință de presă la Suceava.

Întrebat dacă România se confruntă cu un al doilea val al îmbolnăvirilor de coronavirus, Orban a spus:  „Nu i-aş spune val doi. Am putea vorbi de un val doi dacă ar fi dispărut complet răspândirea virusului în comunitate, acest lucru nu s-a întâmplat. Noi am luat gradual măsuri de relaxare (…) pe baza unor evaluări care au fost făcute de către specialişti şi care au analizat riscul epidemiologic aferent fiecărei activităţi pentru care noi am ridicat, gradual, restricţiile”.

sursa foto: Inquam Photos / George Calin

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] There you will find 74932 more Information on that Topic: mainnews.ro/ludovic-orban-daca-ramane-o-transmitere-in-comunitate-semnificativa-vom-prelungi-starea-de-alerta/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *