Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Ludovic Orban critică dublarea alocațiilor: Este lipsă de bun simț. O să avem de ales între a crește alocațiile pentru copii și a crește pensiile

By Madalina Balaceanu , in Politic Stirile zilei , at 18 decembrie 2019 Etichete: , , ,

Premierul Ludovic Orban a declarat, miercuri seara, că este împotriva deciziei luate de Camera Deputaților privind dublarea alocațiilor copiilor din România. Liberalul susține că votul pe alocații este „lipsă de bun simț”.

”Votul pe alocații este iresponsabil. Este lipsă de bun simț. Bugetul are constrângeri inimaginabile. Nu umflăm cu pompa venituri care nu vor exista niciodată. Impactul e de peste 6 miliarde. Să vii cu creșterea alocațiilor, cu majorarea salariilor pentru profesori, pentru medicii veterinari este de neînchipuit. Eu mă bazez pe români.

Nu poți, după ce ai dublat alocațiile pentru copii, anul trecut, nu poți să vii, la un an, cu o încă dublare. Generezi cheltuieli pentru care nu există venituri. O să avem de ales între a crește alocațiile pentru copii și a crește pensiile”, a declarat Ludovic Orban, la Digi24.ro.

Premierul susține că liberalii nu pot accepta dublarea alocațiilor.

„Creștem alocațiile sau pensiile? Scădem TVA sau renunțăm la niște venituri care nu se mai duc în educație? Nu putem accepta așa ceva. Am gândit bugetul extrem de cumpănit”, a adăugat premierul.

Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Information on that Topic: mainnews.ro/ludovic-orban-critica-dublarea-alocatiilor-este-lipsa-de-bun-simt-o-sa-avem-de-ales-intre-a-creste-alocatiile-pentru-copii-si-a-creste-pensiile/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *