Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Ludovic Orban: Considerăm că ceea ce s-a întâmplat astăzi este extrem de benefic pentru România

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 31 august 2020 Etichete: , , , ,

Ludovic Orban a declarat, după ce PSD nu a reușit să strângă cvorumul necesar pentru votarea moțiunii de cenzură, că ceea ce s-a întâmplat luni este benefic pentru România. În plus, acesta a ținut să le mulțumească formațiunilor politice care nu au participat la dezbaterea moțiunii.

Premierul României a spus că Guvernul trebuie să facă fața provocărilor pe termen mediu și lung, iar ceea ce s-a întâmplat, luni, în Parlament, este extrem de benefic pentru România.

În ceea ce ne privește ca Guvern, considerăm că ceea ce s-a întâmplat astăzi este extrem de benefic pentru România. Guvernul trebuie să facă față unor provocări pe termen mediu și lung şi trebuie să aibă capacitatea deplină de exerciţiu, de exemplu, implementarea planului „Reclădim România”, avem de pregătit începerea școlii, organizarea alegerilor, trebuie să finalizăm documentele privitoare la bugetul 2021-2027, bugetul UE, pentru a pregăti absorbția utilă a fondurilor europene. Guvernul se confruntă cu situații dificile, iar noi avem aceste răspunsuri și avem voința de a le pune în practică”, a declarat șeful Executivului.

În plus, Ludovic Orban a ținut să mulțumească formațiunilor politice care nu au participat la dezbaterea moțiunii de cenzură.

Vreau să le mulțumesc formațiunilor politice care au fost alături de noi și au împărtășit punctul nostru de vedere: USR, PMP, UDMR și grupul minorităților. Vreau să le mulțumesc parlamentarilor neafiliați care au înțeles că România are nevoie de Guvern. Sunt convins că vom lucra în continuare la fel de bine”, a menționat premierul.

Premierul a afirmat că PNL va sesiza CCR în cazul în care PSD va decide să programeze votul moţiunii de cenzură în sesiunea ordinară a Parlamentului.

Eu nu pot să cred că pot să facă aşa ceva, dar, dacă vor face, în mod evident, vom sesiza, pentru că putem accepta această bătaie de joc la adresa unui instrument democratic într-o societate  – care este moţiunea de cenzură şi care este modalitatea Parlamentului să cenzureze activitatea Guvernului. Nu poţi să te joci cu moţiunile de cenzură, să faci moţiune când vreim când ţi se năzare, fără niciun fel de reguli. Dacă vor să fie în cadrul constituţional, e o sesiune nouă, pot să depună o nouă moţiune”, este explicația dată de Ludovic Orban.

Sursă foto: Inquam Photos / George Călin

 

 

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *