Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Ciucă: Revendicările salariale ale profesorilor vor fi rezolvate până la 15 iulie

By Ana Teșcan , in Politic Stirile zilei , at 23 mai 2023

Premierul Nicolae Ciucă a afirmat, marți, 25 mai, după discuțiile cu reprezentanții părinților și ai elevilor, că revendicările salariale ale profesorilor vor fi rezolvate în legea salarizării unitare, care va fi finalizată de Ministerul Muncii până la data de 15 iulie.

Peste 3 milioane de elevi și studenți nu desfășoară ore și cursuri de luni, 22 mai, din cauza unei greve generale declanșată de principalele sindicate din educație, pe termen nedeterminat. Principala revendicare a cadrelor didactice este creșterea salariilor.

„Am repetat că solicitările cadrelor didactice sunt legitime, dar că soluția nu este o grevă generală pe final de an școlar, atunci când trebuie încheiate mediile și pregătite examenele naționale”, a transmis Ciucă într-o postare pe pagina sa oficială de Facebook.

Premierul a precizat că soluția pentru revendicările salariale ale profesorilor se va regăsi în legea salarizării unitare, care va fi finalizată până la 15 iulie de către Ministerul Muncii. În plus, ordonanța care cuprinde măsuri pentru profesori, inclusiv ajutorul pentru debutanți și pentru cei care predau în zone defavorizate (conform Anexei 8), va fi discutată în ședința de guvern de vineri, 26 mai, a mai spus șeful Guvernului.

Premierul a făcut apel la cei prezenți în cadrul întâlnirii să susțină demersurile guvernului pentru deblocarea situației.

CITEȘTE ȘI: Reprezentanta Consiliului Naţional al Elevilor: Ce ne-am dori este ca toată această situaţie să se încheie cât mai devreme

Sursa foto: Guvernul României

Comentarii