Saturday, October 26, 2024
Jurnalism corect


Ludovic Orban are o agendă încărcată miercuri și joi. Premierul va avea discuții cu Donald Tusk și Ursula von der Leyen

By Madalina Balaceanu , in Politic , at 20 noiembrie 2019 Etichete: , , ,

Președintele Klaus Iohannis și premierul României Ludovic Orban se află miercuri și joi la Zagreb, pentru a participa la Congresul Partidului Popular European (PPE). Liderul PNL va discuta cu președintele Consiliului European, Donald Tusk, dar și cu președintele ales al Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Potrivit agendei premierului, Orban se va întâlni, miercuri, cu premierul Irlandei, Leo Varadkar, cu secretarul general al PPE, Antonio Lopez Isturiz, cu vicepreședintele Comisiei Europene, Jyrki Katainen și cup președintele ales al CE Ursula von der Leyen.

Totodată, liberalul va discuta, miercuri, și cu Angela Merkel, cancelarul Germaniei, dar și cu Alexander Dobrindt, Președintele Grupului Parlamentar CSU în Parlamentul Germaniei.

Miercuri seară Ludovic Orban va avea o întrevedere și cu președintele Consiliului European, Donald Tusk.

Premierul român va avea agenda încărcată și joi, având întrevederi cu Joseph Daul, președintele PPE, apoi cu Manfred Weber, președintele grupului PPE în Parlamentul European, de la 8:15.

Tot joi, de la ora 9:20, liberalul se va întâlni cu premierul Croației, Andrej Plenkovic, de la ora 10:30, premierul român are programată o întâlnire cu Sebastian Kurz, cancelarul Austriei, iar de la 11:00 cu Maia Sandu, președinte al Partidului Acțiune și Solidaritate.

În cadrul Congresului PPE organizat în Croația se vor alege președintele, vicepreședinții și secretarul general al formațiunii. Liberalul Siegfried Mureșan va candida la funcția de vicepreședinte al PPE.

Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *