Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Nicolae Ciucă, despre scandalul dintre Rareș Bogdan și Bogdan Aurescu: Se va discuta în BPN

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 15 martie 2023

Scandalul dintre prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan și ministrul afacerilor externe, Bogdan Aurescu, va fi tranșat în Biroul Politic Național al partidului, a declarat miercuri, 15 martie, premierul Nicolae Ciucă.

„Am discutat cu domnul Aurescu, cât si cu domnul Rareș Bogdan. Ambii au sarcini foarte importante. Partea aceasta de expunere în public am convenit că o discutam în BPN. Tot ce avem de discutat se va discuta în BPN”, a declarat Nicolae Ciucă.

Scandal de proporții în PNL

Cu două luni rămase până când ar trebui să facă schimb de locuri în guvern cu PSD, PNL este pe un butoi cu pulbere, după ce prim-vicepreședintele Rareș Bogdan și ministrul de externe, Bogdan Aurescu, s-au atacat public.

Într-o intervenție avută duminică, 13 martie, la Prima News, Rareș Bogdan l-a atacat fără niciun fel de menajamente pe Bogdan Aurescu.

„O, diplomaţia română are oameni excepţionali. E o zonă unde nu eu hotărăsc sau PNL. Nu noi l-am numit acolo”, a declarat Rareş Bogdan.

Întrebat cine l-a numit, Rareş Bogdan a afirmat: „Statul”.

„De-a lungul timpului, România a avut miniştri de externe excepţionali şi istoric, dar şi în ultimii 30 de ani. L-aş numi, de exemplu, pe Cristian Diaconescu, ca să nu mă duc la un domn pe care îl ador pentru limbajul lui şi pentru cultura lui fabuloasa, domnul Pleşu, de exemplu”, a declarat Rareş Bogdan.

Întrebat, de asemenea, dacă l-ar mai ţine în funcţie pe Bogdan Aurescu, dacă ar fi şeful lui direct, europarlamentarul a răspuns negativ.

Aurescu: Nu mă intereseaza părerile lui Rareș Bogdan

Replica ministrului afacerilor externe nu s-a lăsat prea mult așteptată. Într-o declarație acordată pentru digi24.ro, Bogdan Aurescu l-a acuzat pe Rareș Bogdan că ar avea opinii similare cu cele împrăștiate de propaganda rusă.

„Nu mă intereseaza părerile lui Rareș Bogdan – vă aduc aminte cum, în plin război al Rusiei contra Ucrainei, cerea să blocăm la graniță cerealele ucrainene. Practic, astfel de atacuri de la asemenea personaje sunt de fapt o confirmare că fac bine ce fac – e exact ca atunci când sunt atacat de Sputnik. Probabil are destul de multe neîmpliniri și frustrări personale”, a declarat Bogdan Aurescu pentru digi24.ro.

CITEȘTE ȘI: Scandalul din PNL ia amploare după disputa Bogdan-Aurescu. Cum se poziționează liderii formațiunii

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii