Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Ludovic Orban: Ar fi o lipsă de respect față de majoritatea românilor care sunt corecți și care respectă legea să-i lași în pace pe cei care nu respectă/ Care este intenția Guvernului

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 16 mai 2020 Etichete: , ,

Premierul Ludovic Orban susține că cei care nu vor respecta prevederile care reglementează starea de alertă vor fi sancționați, după o perioadă de „informare” și „avertizare” fiindcă „ ar fi o lipsă de respect faţă de majoritatea zdrobitoare a românilor care sunt corecţi şi care respectă legea şi regulile să-i laşi în pace pe cei care nu respectă regulile”. De asemenea, premierul a declarat că intenția autorităților este de a „permite” sezonul turistic estival, în condiții foarte bine reglementate.

„Noi avem încredere în români că vor completa în mod corect declaraţia. Sancţiuni există, cum să nu existe? Ce am spus, am zis că până informăm corect privitor la regulile privitoare la mijloacele de transport în comun, motivele de părăsire a localităţii şi alte reguli care s-au instituit (…) există o perioadă de informare, de avertizare, după care, sigur, cei care nu respectă legea vor trebui să suporte rigorile legii pentru că ar fi o lipsă de respect faţă de majoritatea zdrobitoare a românilor care sunt corecţi şi care respectă legea şi regulile să-i laşi în pace pe cei care nu respectă regulile”, a declarat primul ministru sâmbătă, în vama Albiţa, acolo unde i-a întâmpinat pe medicii şi asistenţii români întorşi în ţară dintr-o misiune umanitară în Republica Moldova.

Orban a mai spus că autoritățile intenționează să permită deschiderea sezonului estival, însă acest lucru depinde de evoluția cazurilor de Covid-19.

„În ceea ce priveşte sezonul estival, probabil după data de 1 iunie vom reglementa acest sector. Intenţia noastră este, în măsura în care nu există o răspândire mai largă, un număr mai mare de cazuri de infectare, intenţia noastră este, în condiţii foarte bine reglementate, să permitem sezonul turistic estival”, a explicat Ludovic Orban.

Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *