Saturday, October 26, 2024
Jurnalism corect


Ludovic Orban a anunțat principalele măsuri care vor fi luate în București: Obligativitatea portului măștii în spațiile publice, organizarea cursurilor școlare în sistem online, suspendare activităților în teatre, cinematografe, restaurante

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 18 octombrie 2020

Premierul Ludovic Orban a anunțat duminică că în București, pentru cel puțin 14 zile, purtarea măștii de protecție va deveni obligatorie în toate spațiile publice, cursurile școlare se vor desfășura exclusiv online iar activitatea în interiorul teatrelor, cinematografelor și restaurantelor va fi suspendată.

Aceste măsuri survin ca urmare a depășirii pragului de trei cazuri la mia de locuitori în ultimele 14 zile iar ele vor fi adoptate cel târziu marți de Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență.

„În conformitate cu prevederile legale, cu hotărârea de guvern privind starea de alertă, Direcția de Sănătate Publică transmite către prefectură în termen de 24 de ore iar prefectura convoacă Comitetul Municipal Pentru Situații de Urgență în maxim 48 de ore. Se instituie obligativitatea portului măștii în spațiile publice deschise și închise, suspendarea cursurilor școlare și organizarea lor în sistem online, suspendare activităților în teatre, cinematografe, restaurante și cafenele”, a declarat Ludovic Orban.

75% din salariu pentru părinții care rămân acasă cu copiii

Totodată, șeful guvernului a oferit asigurări că în această săptămână la fi adoptată o Ordonanță de urgență pentru acoperirea a 75% din salariu pentru un părinte care va rămâne acasă cu copilul

„Știu că există o îngrijorare a părinților legată de desfășurarea online a cursurilor. Vom adopta marți sau miercuri o ordonanță de urgență pentru asigurarea a 75% din salariu pentru un părinte care să stea acasă cu copilul în cazul în care se organizează învățământul în sistem online”, a mai declarat Ludovic Orban.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *