Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Lucian Bode: Este inadmisibil ca IJSU să nu fie dotate cu saltele pneumatice. Măsurile punctuale le voi lua după ce primesc rezultatul anchetei

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 17 februarie 2021

Lucian Bode a anunțat că va dota Inspectoratele Județene pentru Situații de Urgență (IJSU) cu saltele pneumatice, precizând că, la nivel național, există doar 4 echipamente de acest tip. Ministrul de Interne susține că a trimis Corpul de Control la ISU Dobrogea pentru a verifica neconcordanțele de la nivelul comunicatelor. 

Este inadmisibil ca Inspectoratele Județene pentru Situații de Urgență să nu fie dotate cu pernă pneumatică. Vom analiza să vedem ce înseamnă să achiziționăm astfel de echipamente pentru fiecare IJSU în parte. Costurile ar fi mici, 40.000 de euro bucata”, a declarat Lucian Bode, miercuri, într-o declarație de presă susținută la Parlament.

Ministrul de Interne susține că doar 4 dintre Inspectoratele Județene pentru Situații de Urgență sunt dotate cu astfel de echipamente.

Mi se pare anormal ca în România anului 2021 Inspectoratele Județene pentru Situații de Urgență să nu fie echipate cu astfel de echipamente. Sper că în acest an să intre în dotarea IJSU. Dacă se poate, să achiziționăm aceste perne pneumatice din fonduri europene”, a precizat ministrul de Interne.

În plus, Bode a anunțat că a trimis Corpul de Control pentru a verifica neconcordanțele de la nivelul comunicatelor transmise de ISU.

Am văzut o comunicare a ISU, după a venit altă comunicare. Există neconcordanță în ceea ce privește timpii, ancheta va lămuri(…)Evident că măsurile punctuale legate de această tragedie le voi lua imediat după ce primesc rezultatul anchetei”, a adăugat Lucian Bode.

CITEȘTE ȘI: Procurorii investighează intervenția ISU la incendiul din Constanța : Anchetă pentru neglijență în serviciu

Context

O femeie a murit marți după ce s-a aruncat de la etajul 6 al unui bloc de locuințe pentru a scăpa de flăcări. Incidentul s-a produs sub ochii pompierilor care așteptau o autoscară trimisă pentru a salva victima.

Parchetul Militar s-a autosesizat și a demarat o anchetă pentru neglijență în serviciu.

Șeful ISU Dobrogea: E o eroare

ISU a anunțat, inițial, că femeia s-a aruncat de la balcon la ora 9:25, în timp ce autoscara a ajuns la fața locului la ora 9:27. Ulterior, au apărut imagini cu autoscara în timp ce se deplasa către incident la ora 9:40.

Este o eroare în sensul că noi am cules datele de la dispecerate, iar subunitatea de la Palas, inițial, așa ne-a comunicat. Autoscara a plecat mai târziu, dar, oricum, chiar dacă pleca în timp util, ajungea mai târziu decât momentul în care victima a sărit”, a declarat Cristian Amarandei, șeful ISU Dobrogea, pentru MainNews.ro, marți.

Citește și VIDEO Intervenție controversată a ISU la un incendiu în urma căruia o femeie a murit / Șeful ISU Dobrogea: Este o eroare în comunicat. Autoscara a plecat mai târziu

Sursă foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Read More on that Topic: mainnews.ro/lucian-bode-este-inadmisibil-ca-ijsu-sa-nu-fie-dotate-cu-saltele-pneumatice-masurile-punctuale-le-voi-lua-dupa-ce-primesc-rezultatul-anchetei/ […]

  • … [Trackback]

    […] Information on that Topic: mainnews.ro/lucian-bode-este-inadmisibil-ca-ijsu-sa-nu-fie-dotate-cu-saltele-pneumatice-masurile-punctuale-le-voi-lua-dupa-ce-primesc-rezultatul-anchetei/ […]

  • … [Trackback]

    […] Read More on that Topic: mainnews.ro/lucian-bode-este-inadmisibil-ca-ijsu-sa-nu-fie-dotate-cu-saltele-pneumatice-masurile-punctuale-le-voi-lua-dupa-ce-primesc-rezultatul-anchetei/ […]

  • … [Trackback]

    […] Find More Info here to that Topic: mainnews.ro/lucian-bode-este-inadmisibil-ca-ijsu-sa-nu-fie-dotate-cu-saltele-pneumatice-masurile-punctuale-le-voi-lua-dupa-ce-primesc-rezultatul-anchetei/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *