Tuesday, April 16, 2024
Jurnalism corect


Lucian Bode, despre cazul bărbatului din Buzău agresat sub ochii polițiștilor: Intervenția primului echipaj a lăsat de dorit

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 14 iunie 2021

Lucian Bode susține că intervenția primului echipaj de poliție în cazul bărbatului din Buzău, urmărit în trafic și agresat sub ochii oamenilor legii, a lăsat de dorit. Ministrul de Interne a precizat că agresorii ar putea fi cercetați pentru ultraj.

La Buzău, intervenţia primului echipaj a lăsat de dorit. De aceea, în această dimineaţă, la ora 8.00 Corpul de Control al IGPR a demarat un control la IPJ Buzău, pentru a verifica modul în care a intervenit primul echipaj. Cum au gestionat mai departe poliţiştii a fost unul corect.  În consecinţă, în urma acestei cercetări interne vă vom spune dacă poliţiştii de la IPJ Buzău sunt sau nu vinovaţi în ce priveşte intervenţia”, a declarat Lucian Bode, în cadrul unei vizite în Vrancea, citat de News.ro.

Ministrul de Interne susține că agresorii ar putea fi cercetați pentru ultraj.

Ieri (n.r. duminică) s-a luat măsura reţinerii celor 3 agresori, astăzi Parchetul se va pronunţa. Noi, prin organele de cercetare penală am luat această decizie ca având suficiente elemente pentru a dispune măsura reţinerii pentru violenţe, şi posibil pentru ultraj, pentru că aţi văzut cum a dat-o la o parte pe doamna poliţist. Toate aceste elemente vor fi analizate de procuror si procurorul va spune dacă vor fi sau nu arestaţi. Noi vom face propria evaluare”, a explicat ministrul.

IGPR, verificări interne în cazul intervenției de la Buzău

Conducerea Poliției Române a dispus efectuarea de verificări, cu privire la modul de intervenție, prin specialiștii Direcției Control Intern-I.G.P.R., pentru a se stabili dacă polițiștii din Buzău au acționat conform prevederilor legale în vigoare, transmite IGPR.

Un bărbat din Buzău a fost urmărit în trafic, blocat și bătut, după ce ar fi acuzat un grup de vânzători de pui că își desfășoară activitatea în mod ilegal. Scenele s-au petrecut sub ochii unui echipaj de poliție, care a avut nevoie de intervenția mascaților pentru a-i imobiliza pe agresori.

În continuarea cercetărilor privind agresiunea din data de 12 iunie a.c., în care un buzoian, în vârstă de 41 de ani, a fost agresat de către trei persoane, în timp ce se afla în trafic, astăzi, au fost reținuți, pentru 24 de ore, cei trei bărbați, cu vârste de 27 și 44 de ani, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de lovire sau alte violențe, distrugere și tulburarea ordinii și liniștii publice”, informează IGPR.

CITEȘTE MAI MULTE AICI: VIDEO Un bărbat a fost urmărit în trafic și bătut sub ochii polițiștilor. Agresorii, cercetați în libertate / Precizările IPJ Buzău

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW