Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Locuitorii și primarul unei comune vasluiene, deranjați de antrenamentele avioanelor militare: Zici că a venit bâlciul. Au risipit norii și nu a mai plouat / UPDATE Explicațiile MApN

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 12 august 2022

UPDATE Ministerul Apărării a explicat că este vorba de o serie de zboruri de instrucție desfășurate în zilele de 10 și 11 august, în care aeronavele IAR-99 Șoim de la Baza 95 Aeriană au simulat loviri de ținte fictive și evitarea focului inamic.

Aceste zboruri au fost executate cu respectarea strictă a reglementărilor aeronautice în vigoare și au fost luate toate măsurile de siguranță necesare, astfel încât impactul asupra comunităților să fie minim.

Misiunile au constat în simularea lovirii de ținte fictive în cadrul unui scenariu tactic, iar zborurile au fost executate la joasă înălțime, în zona proximității țintei fictive, cu executarea de manevre complexe pentru lovirea țintei și evitarea focului inamic. Misiunile de zbor au făcut parte din antrenamentele pentru situații reale”, se arată într-un punct de vedere al MApN, transmis la solicitarea Main News.

Știrea inițială

Locuitorii și primarul unei comune din Vaslui „s-au săturat să fie chinuiți de avioanele militare” care efectuează antrenamente în zonă. Edilul comunei Ștefan cel Mare, Mihai Moraru, a acuzat vineri, 12 august, că aeronavele risipesc norii de ploaie pe care „o așteaptă de trei luni” și se întreabă „de unde au atât cherosen la dispoziție” piloții Forțelor Aeriene Române, potrivit Vremea Nouă.

Mihai Moraru a anunțat că va cere Ministerului Apărării să nu mai permită avioanelor de luptă să le survoleze comuna.

Noi credem că acești piloți își bat joc de sătenii noștri, făcând piruiete în aer sau apropiindu-se foarte mult de sol, până aproape de vârfurile stâlpilor de înaltă tensiune. Varianta cu antrenamentele pică, fiindcă dacă ar fi așa, nu ar face acrobații în aer sau piruiete, de zici că a venit bâlciul”, a declarat primarul care aparține de Partidul Social Democrat.

Edilul i-a mai acuzat pe piloți că sperie animalele sătenilor.

Ieri se adunaseră câțiva norișori de ploaie deasupra noastră și trăgeam nădejde la o ploaie pe care o așteptam de trei luni. Normal că de la zborul avioanelor norii s-au risipit și nu a mai plouat. Peste tot au căzut precipitații, numai la noi nu”, a precizat Mihai Moraru.

Totodată, primarul comunei vasluiene este de părere că antrenamentele piloților ar trebui să aibă loc „în altă parte”, întrucât locuitorii din Ștefan cel Mare „s-au săturat”.

I-aș întreba pe domnii de la MAPN, de unde au atât cherosen la dispoziție acești piloți și de ce părăduiesc banii publici pe zborurile lor în figuri. Ei nu fac antrenamente, ci figurație! Eu vorbesc atât în nume personal, cât și în numele oamenilor din comună, sătui să tot audă de război și de iminența izbucnirii acestuia pe teritoriul nostru”, a adăugat edilul.

Sursă foto: Inquam Photos / Cornel Putan

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Read More Information here on that Topic: mainnews.ro/locuitorii-si-primarul-unei-comune-vasluiene-deranjati-de-antrenamentele-avioanelor-militare-zici-ca-a-venit-balciul-au-risipit-norii-si-nu-a-mai-plouat/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *