Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Liviu Vasilescu, fost șef al IGPR, numit la conducerea Direcției Generale Anticorupție. Cauzele care au dus la demisia lui din funcția de șef al Poliției Române

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 27 mai 2021

Liviu Vasilescu, fostul șef al Poliției Române care a demisionat după ce, în spațiul public, au apărut imagini cu acesta în timp ce avea o întâlnire cu membri ai clanului Duduianu, a fost numit la conducerea Direcției Generale Anticorupție (DGA), potrivit unui comunicat transmis de MAI.

Începând de azi, 27 mai, prin numirea la conducerea Direcției Generale Anticorupție a domnului Liviu Vasilescu, chestor principal de poliție, în vârstă de 53 de ani, se face încă un pas important în atingerea obiectivului asumat de a construi instituții puternice și eficiente”, potrivit unui comunicat transmis joi de MAI.

Ministerul de Interne îl caracterizează pe chestorul Liviu Vasilescu drept „un polițist cu vastă experiență operativă și managerială, o persoană respectată în sistem”.

Timp de 10 ani, între anii 1995 – 2005, noul director general al DGA a lucrat în domeniul combaterii criminalității organizate (liniile de muncă antidrog și prinderi în flagrant), ocupând funcții de conducere timp de 5 ani, coordonând acțiuni operative importante, finalizate cu rezultate deosebite. Timp de 13 ani, între anii 2005 – 2018, a condus Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română (DOS), dezvoltând practic această structură la un nivel comparabil cu structuri similare din alte state”, a precizat sursa citată.

Demisia, după o întâlnire cu interlopi

Liviu Vasilescu a demisionat din funcția de inspector general al IGPR la finalul lunii august 2020, după ce, în spațiul public, au apărut imagini cu acesta în timp ce se afla la o întâlnire cu membrii clanului Duduianu, la scurt timp după moartea liderului Emi Pian.

Potrivit unor surse avizate, înainte de înmormântare, chestorul Vasilescu a avut o întâlnire cu fratele lui Emi Pian, pentru a-l ruga să grăbească procedura, pentru că oamenii legii s-ar face de râs.

Ulterior, oficialii au admis că întâlnirea a avut loc, dar au precizat că au fost respectate legile și procedurile.

În prezent, funcția de inspector general al IGPR este ocupată de chestorul Marian Matei Benone.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *