Tuesday, May 28, 2024
Jurnalism corect


Liviu Dragnea, război în instanță cu procurorul care-l anchetează în dosarul Tel Drum/Update: Procesul a fost amânat

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Justitie Stirile zilei , at 6 noiembrie 2019 Etichete: , , ,

Astăzi începe, la Curtea de Apel Bucureşti, procesul deschis de Liviu Dragnea împotriva Inspecției Judiciare. Fostul șef al PSD cere anularea unei rezoluții de clasare a cercetării procurorului care instrumentează dosarul Tel Drum.

Update

Procesul a fost amânat din cauza faptului că avocatul lui Liviu Dragnea nu s-a prezentat. Următorul termen este 8 ianuarie 2020.

Ştirea iniţială

Aflat în arest, Liviu Dragnea a dat în judecată Inspecția Judiciară, la Curtea de Apel București, pentru anularea unei rezoluții prin care a fost clasată o plângere depusă de fostul preşedinte PSD ce vizează activitatea procurorului DNA Alexandra Lăncrănjan.

Inspectorii care au analizat plângerea lui Liviu Dragnea au ajuns la concluzia că nu există indicii privind săvârşirea unei abateri disciplinare, prin urmare a fost dată soluţia de clasare, contestată acum de fostul lider PSD.

Actualmente, fostul preşedinte PSD este cercetat de DNA în dosarul „Tel Drum”, fiind acuzat de constituirea unui grup infracţional, abuz în serviciu şi infracţiuni privind deturnarea de fonduri europene, în legătură cu favorizarea companiei în privinţa acordării de contracte. Faptele ar fi fost comise în perioada în care Liviu Dragnea era preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman.

Liviu Dragnea leagă episodul „Valiza” de scurgeri de informaţii de la DNA: Conţinutul cererii de cercetare disciplinară a procurorului care instrumentează dosarul Tel Drum

sursa foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW