Wednesday, December 7, 2022
Jurnalism corect


Schimbarea Guvernului României, motiv de dispută în Parlamentul European. Socialiștii europeni ameninţă că nu vor vota noua Comisie Europeană dacă România nu desemnează o femeie comisar

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 6 noiembrie 2019 Etichete: , , ,

Social-democrații din Parlamentul European spun că vor vota împotriva Comisiei Europene dacă nominalizarea României pentru postul de comisar european nu va fi femeie. Avertismentul a fost lansat de liderul grupului, europarlamentarul spaniol  Iratxe García, către Ursula von der Leyen.

Comisia Europeană condusă de Ursula von der Leyen e compusă în acest moment din 15 bărbați și 11 femei, dorinţa iniţială fiind ca numărul să fie la egalitate.

Nemulţumirea socialiştilor europeni este aceea că odată cu schimbarea Guvernului din România, ei au pierdut un post de comisar european în detrimentul Partidului Popular European, conform politico.eu.

Reamintim că fostul premier al României, Viorica Dăncilă l-a nominalizat ultima oară pe fostul europarlamentar Victor Negrescu pentru funcția de comisar european. Primele două propuneri – Rovana Plumb și Dan Nica – nu au fost acceptate de șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Conform surselor mainnews.ro, Siegfried Mureşan nu va fi propunerea de comisar european din partea României.

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW