Monday, November 25, 2024
Jurnalism corect


🇷🇴 Prezență vot alegeri prezidențiale click

Lovitură pentru Liviu Dragnea, la un an de la condamnare. Fostul șef PSD a pierdut procesul cu CE la Tribunalul UE, în cazul Tel Drum

By Vîrban Robert , in Justitie Stirile zilei , at 27 mai 2020 Etichete: , ,

Liviu Dragnea a pierdut, miercuri, procesul în care a contestat un răspuns al Comisiei Europene cu privire la modul în care a fost întocmit raportul OLAF care a stat la baza deschiderii dosarului Tel Drum. Demersul lui Dragnea a fost respins ca inadmisibil, potrivit deciziei instanței europene. Verdictul vine în contextul în care se face un an de la condamnarea lui Dragnea în alt dosar, cel al angajărilor fictive.

Fostul șef al social-democraților s-a plâns că OLAF nu i-ar fi respectat dreptul la apărare și prezumția de nevinovăție. Dragnea a atacat în instanța europeană indirect raportul. Mai precis, s-a plâns de răspunsul Comisiei Europene pe tema raportului OLAF.
Judecătorii de la Tribunalul UE au considerat că Dragnea nu are, însă dreptate, astfel că i-au respins demersul ca inadmisibil.
În plus, fostul președinte al Camerei Deputaților va trebui să plătească și cheltuielile de judecată.


Acuzațiile DNA în dosarul Tel Drum


Procurorii DNA au început urmărirea penală pe numele lui Liviu Dragnea pe 13 noiembrie 2017 pentru constituirea unui grup infracţional, abuz în serviciu şi infracţiuni privind deturnarea de fonduri europene. Faptele ar fi fost comise în perioada în care era preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman.
„Suspectul Liviu Nicolae Dragnea, președinte al Consiliului Județean Teleorman, a inițiat un grup infracțional organizat care acționează și în prezent și din care au făcut și fac parte funcționari ai instituțiilor din administrația publică și persoane din mediul de afaceri. Grupul inițiat în anul 2001 are ca principal scop obținerea, în mod fraudulos, a unor sume importante din contractele finanțate din fonduri publice (naționale și europene), prin comiterea unor infracțiuni de abuz în serviciu, de fraudare a fondurilor europene, de evaziune fiscală, spălarea banilor și folosirea de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații,” 
se arată în comunicatul DNA.

Dosarul Tel Drum a pornit pe baza unei sesizări a Oficiului European Antifraudă, care constatat suspiciuni de fraudare a fondurilor europene pentru lucrări de reabilitare de drumuri județene.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *