Thursday, August 18, 2022
Jurnalism corect


LIVE TEXT Procesul Elenei Udrea, în ședință secretă / Procurorii contestă decizia de respingere a controlului judiciar

By Matthew Garvey , in Justitie Politic Stirile zilei , at 11 martie 2021

UPDATE ORA 12:00 La ieșirea din sala de judecată, Elena Udrea nu a dorit să facă declarații.

Știrea inițială

Procesul de la Înalta Curte de Casație și Justiție, în care procurorii contestă decizia Curții de Apel București de respingere a controlului judiciar în cazul Elenei Udrea, se desfășoară în ședință secretă, după ce fostul ministru al Dezvoltării a argumentat că vrea să dea declarații ce țin de viața privată.

M-am întors în țară având dosare pe rol. M-am prezentat la fiecare termen din dosarele pe care le am pe rol. Că m-am exprimat în fața presei și am criticat decizia instanței de fond, nu consider că am afectat în vreun fel decizia judecătorului că mi-am spus un punct de vedere”, a declarat Elena Udrea, la intrarea în sala de judecată.

Vineri, Curtea de Apel București a respins solicitarea Direcției Naționale Anticorupție de plasare sub control judiciar a Elenei Udrea. Procurorii DNA au făcut apel.

Decizia a fost pronunțată de Claudia Jderu, judecătoarea care a condamnat-o pe Udrea în dosarul finanțării campaniei prezidențiale din 2009.

CITEȘTE ȘI: SURSE Argumentele judecătoarei pentru respingerea controlului judiciar în cazul Elenei Udrea: Educația, mediul familial și declarațiile că nu va pleca în Italia

Udrea condamnată la 8 ani de închisoare

Judecătoarea Gabriela Jderu a decis condamnarea Elenei Udrea, în primă instanță, la 8 ani de închisoare cu executare pentru instigare la luare de mită și spălare de bani.

În același dosar, Ioana Băsescu, fiica cea mare a lui Traian Băsescu, a fost condamnată la 5 ani de închisoare cu executare pentru instigare la delapidare și instigare la spălare de bani. Sentința pronunțată nu este definitivă, putând fi atacată cu apel.

Totodată, instanța a decis și confiscarea sumei de 1 milion de lei de la Elena Udrea, precum și a unor bunuri care îi aparțin Ioanei Băsescu.

Elena Udrea a părăsit România înainte de decizia din Gala Bute şi a revenit după suspendarea hotărârii

Elena Udrea a părăsit România înainte de condamnarea definitivă la 6 ani de închisoare în dosarul Gala Bute. Ulterior, a fost depistată, alături de Alina Bica, în Costa Rica. A revenit în România după ce sentinţa a fost suspendată, ca urmare a unei decizii a Curţii Constituţionale

CCR a decis că procesele în care au fost dictate sentințe înainte de finalul lui 2018 de către completurile de cinci judecători trebuie rejudecate pentru că doar patru din cinci magistrați erau aleși prin tragere la sorți.

CITEȘTE ȘI: Cum a scăpat Elena Udrea de prima condamnare definitivă, primită în dosarul „Gala Bute”

Sursă foto: Inquam Photos / Liviu Florin Albei

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW