Friday, February 3, 2023
Jurnalism corect


DNA, la un pas de cel mai mare control | CSM decide dacă dispune verificarea activității pachetului anticorupție din ultimii șase ani | Cine a făcut cererea și pe ce se bazează

By Robert Madaianu , in Justitie Stirile zilei , at 13 februarie 2020 Etichete: , , ,

Membrii Secției pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii trebuiau să discute, joi, solicitarea judecătoarelor Gabriela Baltag și Evelina Oprina, de verificare a tuturor dosarelor DNA, inclusiv cele cu magistrați, din 2014 până în prezent. Vezi AICI documentele depuse de cele două judecătoare, obținute de mainnews.ro.

Update. Secția pentru judecători a dezbătut, în ședința de joi, o a treia solicitare, prin care s-a cerut ca Inspecția Judiciară să verifice, la Instanța Supremă, situația mandatelor de siguranță națională (MSN), potrivit unor surse.  După discuții aprinse, judecătorii CSM au trimis propunerea unei comisii de specialitate.

În schimb, cele două solicitări care vizau evaluatea activității DNA vor fi discutate săptămâna viitoare.

Context

Cele două judecătoare vor informații despre numărul persoanelor fizice și juridice vizate, infracțiunile cercetate, măsurile preventive sau cele de supraveghere dispuse, soluțiile din dosare etc.

Aceleași solicitări au fost făcute și în ceea ce privește dosarele în care au fost implicați magistrații.

sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW