Friday, January 22, 2021
Jurnalism corect


LIVE | Ședință de Guvern. Liberalii discută măsurile necesare pentru începerea noului an școlar

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Politic , at 19 august 2020 Etichete: , , , ,

Ministerul Sănătății a publicat, marți seară, un document ce conține un set de „principii generale” pentru începerea școlilor. În ședința de Guvern de miercuri urmează să se discute de măsurile sanitare care urmează să fie luate pentru începerea noului an școlar 

Conform documentului Ministerului Sănătății, anul școlar 2020-2021 o să înceapă de la 1 septembrie, iar prima zi de școală va fi pe 14 septembrie.

Vezi și Ministerul Sănătății a publicat un document ce conține măsurile privind începerea școlilor

Ludovic Orban, premierul României: Astăzi trebuie să dezbatem actele normative necesare pentru pregătirea anului școlar.

Raluca Turcan, vicepremierul României:Putem avea decizia finală pe cele trei acte normative. Un proiect de lege privind deblocarea posturilor pentru persoanlul didactic și nedidactic și stabilirea instituției care decide suspendarea cursurilor, Ordonanța de la Ministerul Fondurilor Europene referitoare la decontarea achizițiilor făcute de autoritățile locale pentru tablete, echipamente de protecție. 175 de milioane de euro. Și Ordonanța pregătită de ministerul Muncii privind plata zilelor libere pentru părinții care stau acasă cu copiii în cazul suspendării cursurilor

Ludovic Orban, premierul României: Ați luat măsurile pentru ca odată cu publicarea în Monitorul Oficial a Ordonanței de rectificare să putem să adaptăm ca să putem plăti pensiile mărite?

Violeta Alexandru, ministrul Muncii:Da, chiar în cursul zilei(…)A început activitatea de tipărire. Vă asigur că vom lucra aproape non-stop  astfel încât să ne încadrăm iar taloanele cu pensii să ajungă.

Ludovic Orban, premierul României: De asemenea, în septembrie plătim și alocațiile mărite. 

Violeta Alexandru, ministrul Muncii: Desigur, acestea sunt prioritățile noastre. 

 

 

sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW