Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


LIVE Președintele Klaus Iohannis, discurs de Ziua Națională a României: La mulți ani românilor, oriunde s-ar afla ei, sănătate și optimism!

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 1 decembrie 2020

Președintele Klaus Iohannis susține un discurs în Piața Arcul de Triumf cu ocazia Zilei Naționale a României.

Cele mai importante declarații ale președintelui Klaus Iohannis: 

– Dragi români, în această piață, care a fost martora atâtor sărbători, suntem mult mai puțin decât de obicei. Cadența militarilor, bucuria din ochii copiilor ridicați în brațe de părinți sau bunici emoționați sunt imagini de care ne este dor.

– În acest cadru în care aflăm acum, vegheați de Arcul de Triumf, acest simbol al sacrificiului și al speranței națiunii române, urez – La mulți ani românilor, oriunde s-ar afla ei, sănătate și optimism!

– Niciodată în ultimele decenii nu am întâmpinat 1 Decembrie cu atâta îngrijorare și strângere de inimă. Criza sanitară ne obligă să marcăm Ziua Națională în alte registre decât cele obișnuite.

– Ca în atâtea momente definitorii ale zbuciumatei noastre istorii, în fiecare zi bărbați și femei luptă cu pandemia cu curaj și dârzenie și prin salvarea altor români duc de fapt mai departe idealurile de unitate și unire.

– De la începutul pandemiei suntem fizic distanțați unii de alții, ne vedem mai rar, și resimțim lipsa interacțiunii de cei dragi. Totuși, nimic nu ne poate ține departe în spirit pentru a rememora marea realizare de acum mai bine 100 de ani. Nimic nu ne poate împiedica să ne aducem aminte astăzi de toți cei care cu credință abnegație și jertfă au contribuit la desăvârșirea statului român modern.

– Revoluția de la 1848, Unirea Principatelor Române, Războiul de Independență, Marea Unire de la 1918, Revoluția Română din decembrie 1989, integrarea în NATO și aderarea la Uniunea Europeană sunt bornele României democratice de astăzi.

Sursa foto: Presidency.ro

 

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *