Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


LIVE | Klaus Iohannis, după Summitul UE: Am obținut 79,9 miliarde de euro / Acești bani trebuie folosiți pentru reconstrucția României

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Politic , at 21 iulie 2020 Etichete:

Președintele României, Klaus Iohannis, a declarat de la Bruxelles că România va primi suma de 79,9 miliarde de euro, bani ce vor folosi pe proiecte europene. Șeful statului a participat la Summitul liderilor Uniunii Europene. 

„Iată că, după discuții foarte complicate, după patru zile și patru nopți de negociere, am obținut pentru România o sumă impresionantă, 79, 9 miliarde de euro pentru proiectele europene. Au fost negocieri care ne permit acum să trecem la etapa următoare. Vom folosi suma de 80 de miliarde pentru a reface infrastructura, pentru a construi spitale, școli, pentru a moderniza marile sisteme publice. O parte semnificativă va fi folosită pentru revigorare. Lucrăm de o vreme bună la planul național de relansare care va fi prezentat UE pentru a primi fondurile pentru relansarea economică.Până acum ne-am pregătit bine, am obținut un rezultat frumos. Este o zi importantă pentru România, pentru proiectul european, vom merge mai departe. Acești bani trebuie folosiți pentru reconstrucția României„, a declarat șeful statului.

sursa foto: Inquam photos/ George Călin

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *