Wednesday, May 1, 2024
Jurnalism corect


Lipsă de comunicare în Vrancea. Un ordin de transfer a 50 de pacienți infectați cu coronavirus a fost anulat când oamenii erau deja pe drum spre un alt spital/ Manager: Suntem puşi în nişte situaţii foarte ciudate

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 8 mai 2020 Etichete: , , ,

Un ordin prin care s-a decis transferul a 50 de pacienţi COVID 19 din Vrancea în județele Buzău şi Brăila a fost anulat a determinat nemulțumirea oamenilor care trebuiau transportați la alte spitale, iar în final a fost anulat, însă în momentul în care 16 oameni de la Adjud (Vrancea) erau pe drum spre Râmnicu Sărat (Buzău), relatează News.ro.

Un ordin prin care s-a decis transferul a 50 de pacienți infectați cu coronavirus din Vrancea în județele Buzău și Brăila a fost anulat în momentul în care 16 oameni de la Adjud erau pe drum spre Râmnicu Sărat.

Conform unui ordin al șefului Centrului Național de Coordonare și Conducere a Intervenției, din cauza aglomerării spitalelor de la Adjud și Focșani, s-a decis, vineri dimineață, transferul a 50 de pacienți cu forme ușoare sau asimptomatice la spitale din Brăila și Râmnicu Sărat.

La aflarea veștii, pacienții s-au revoltat, cerând medicilor să nu îi transfere și să fie lăsați în județul din care provin. După mai multe ore de discuții, ordinul a fost anulat, numai că nu a fost comunicată în timp util și conducerii Spitalului Adjud, care apucase să îmbarce 16 pacienți și să îi trimită către Spitalul din Râmnicu Sărat.

„După o analiză a situaţiei, Instituţia Prefectului Judeţului Vrancea a decis ca pacienţii să nu mai fie transferaţi, către spitalele respective fiind redirecţionaţi viitorii pacienţi care se vor încadra la categoria menţionată”, a transmis Prefectura Vrancea.

Gestul a stârnit nemulțumirea managerului spitalului din Adjud, Monica Bercea.

„La ora 7 mi se cerea să pregătesc 20 de pacienţi, ca la 9.40 să fie transferaţi către spitalul Brăila. Între timp, am fost sunată că nu se mai transferă la Brăila, ci la Râmnicu Sărat. În jurul orei 12.00, au plecat două salvări cu 16 pacienţi către Râmnicu Sărat. Nu m-a anunţat nimeni de niciun ordin, că a fost anulat. Pacienţii au pecat cu lacrimi în ochi, oameni veniţi la noi de trei săptămâni. Am dat curs unui ordin. Neştiind că putem să nu-i transferăm. Suntem puşi în nişte situaţii foarte ciudate”, a declarat managerul spitalului din Adjud, Monica Bercea, potrivit news.ro.

Momentan, cei 16 pacienți infectați au ajuns la Râmnicu Sărat, însă nu se știe dacă vor rămâne acolo sau vor fi duși din nou la Adjud.

Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *