Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Liderul deputaților UDMR, printre victimele protestului AUR: Au spus „Afară cu UDMR”, „Luați-i gâtul”


Liderul deputaților Uniunii Democratice a Maghiarilor din România (UDMR), Csoma Botond, se numără printre victimele protestului violent organizat de Alianța pentru Unirea Românilor (UDMR) miercuri, 10 mai, în fața Palatului Parlamentului. 

„M-au huiduit și amenințat (…) Am auzit niște persoane alergând în spatele meu, dar jandarmii i-au oprit, după care am intrat în clădirea Parlamentului (…) Au spus <<Afară cu UDMR!>>, <<Luați-i gâtul>>”, a declarat Csoma Botond.

Cel puțin doi parlamentari au fost asaltați de manifestanții AUR. Între aceștia se numără și fostul premier Ludovic Orban, care a declarat că a fost scuipat, lovit și insultat.

În încăierătură, fanii AUR și-au lovit și propriul deputat, Antonio Andrusceac, care a încercat să îi convingă pe manifestanți să nu fie agresivi la adresa fostului premier.

Parlamentarii sunt redirecționați pe la intrarea Senatului, în urma incidentului din aceeași dimineață, când o colaboratoare AUR din Camera Deputaților a încercat să intre cu patru gloanțe în sediul legislativului. Detalii aici.

CITEȘTE ȘI: George Simion, în mijlocul protestatarilor: Nu plecăm de aici până când proiectul de lege nu va fi retras

Comentarii