Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


George Simion, în mijlocul protestatarilor: Nu plecăm de aici până când proiectul de lege nu va fi retras


Deputatul George Simion, liderul Alianței pentru Unirea Românilor(AUR), susține că nu va opri protestul din fața Parlamentului până când proiectul de lege privind Observatorul Național al Copiilor nu va fi retras de pe ordinea de zi a Camerei Deputaților. La acest moment, sunt două manifestații: una în curtea instituției(n.r. Parlament) și alta în exteriorul său.

Manifestanţii AUR strigă: „Nu cedăm, copiii îi apărăm”, „Ruşine, ruşine să vă fie”, ”Nu vrem să fim conduşi de hoţi”.  În același timp, George Simion transmite live, pe Facebook, atât de la protest cât și din plenul Parlamenului: „Spun ce am zis și în Plenul Parlamentului: Simonis, nebunule, oprește-te! Nu poți vota pe Whatsapp!”, a strigat George Simion, miercuri, 10 mai, din fața Parlamentului.

Nemulțumirile au continuat și în plenul Parlamentului. Practic, nu se poate numi „o ședință”, ci un moment cu multe strigăte.

De ce protestează reprezentanții AUR

„Uitați cum încalcă regulamentele. Vi se pare normal să fie votul prin Whatsapp? Ia uite! Incredibil! Nu ați supus ordinea de zi la vot, nu ați supus-o… N-ati supus-o! Eu pot fi de acord dacă retragem de pe ordinea de zi 145. Retragem de pe ordinea de zi 145, d-le Simonis? Nu?! Dar cum votați? Lăsați-mă să propun retragerea de pe ordinea de zi. (…) Domnule președinte de ședință, ca lumea să înțeleagă. V-am cerut, la începutul acestei ședințe, să intervin. Ați spus că există intervenții din partea liderilor și eu am spus da, vreau să intervin și dumneavoastră mi-ați spus nu, nu puteți interveni. Dacă vreți să ne desfășurăm activitatea normal, lucru cu care suntem de acord, pentru că Legile Educației sunt foarte, foarte importante, vă rugăm respectați-ne și pe noi, cei din Opoziție”, a susținut George Simion, în plenul ședinței Camerei Deputaților.

Reprezentanții AUR sunt extrem de nemulțumiți, deoarece votul pe comisii pentru mai multe proiecte de lege s-a desfășurat online.

Jandarmeria a transmis că protestul AUR nu respectă legea, nefiind anunțat în prealabil.  Liderul partidului Forţa Dreptei, Ludovic Orban spune că a fost agresat de protestatariI AUR. Aceste incidente vin la scurt timp după ce șefa organizației de tineret a partidului AUR a încercat să intre în Parlament cu patru gloanțe, conform autorităților. Pe de altă parte, reprezentanții AUR susțin că ese o înscenare: „Era brelocul fetei. O să spună că am agresat, că violențe(…) E cenzură peste tot”, a menționat liderul AUR, George Simion.

Ce este Observatorul Național al Copiilor, proiectul de lege despre care AUR spune că este „anti-național”

Observatorul Naţional al Copiilor va fi o bază de date online care va putea fi accesată de toate judeţele prin Direcțiile Generale de Asistență și Protecția Copilului (DGASPC). În aceasta  vor fi incluşi toţi copiii care reprezintă cazuri de vulnerabilitate (abuz, neglijare, sărăcie extremă), inclusiv cei aproape 50.000 de copii care sunt în situaţia de a fi adoptaţi după ce au fost lăsați în grija statului. În momentul în care aceşti copii vor fi incluşi de către autorităţile locale în Observatorul Naţional al Copiilor, jumătate din cheltuială va fi suportată de către Guvern prin Ministerul Familiei. Acest proiect de lege a fost inițiat de Gabriela Firea(PSD)

CITEȘTE ȘI: Scandal la protestul spotan al AUR de la Parlament: Orban şi un alt parlamentar, agresaţi UPDATE

Sursă foto: captură video

Comentarii