Saturday, April 20, 2024
Jurnalism corect


Liderii coaliției PSD-PNL București, Gabriela Firea și Sebastian Burduja, solicită convocarea CGMB pentru validarea bugetului Capitalei

By Preda Maria , in Politic Stirile zilei , at 19 martie 2024 Etichete: , , ,

Liderii coaliției PSD-PNL București, Gabriela Firea și Sebastian Burduja, au solicitat marți, prin consilierii generali ai partidelor, o ședință a Consiliului General al Municipiului București pentru ziua de vineri, ora 10.00, pentru validarea bugetului Capitalei. 

Printre modificările vizate de cele două partide se află suplimentarea bugetului după cum urmează:

 • 200 de milioane de lei pentru subvenționarea termoficării
 • 200 de milioane de lei pentru subvenționarea transportului public
 • plata parțială a restanțelor la sprijinul pentru persoanele adulte cu dizabilități
 • 25 de milioane de lei pentru finanțarea proiectului Banca de Alimente
 • 25 de milioane de lei pentru deblocarea blocului social din Prelungirea Ghencea.

Adoptarea bugetului Capitalei şi deblocarea proiectelor primăriilor de sector, proiecte ţinute la sertar de primarul general Nicuşor Dan din răzbunare politică, sunt o necesitate pentru bucureşteni”, au transmis Gabriela Firea și Sebastian Burduja, potrivit News.ro.

Pentru a debloca situaţia din Capitală, PSD Bucureşti şi PNL Bucureşti vor depune amendamente comune la proiectul dezastruos de buget propus de primarul general Nicuşor Dan. PSD Bucureşti şi PNL Bucureşti îşi dau mâna pentru a salva Capitala de falşii salvatori. Oraşul în care trăim, muncim şi ne creştem cu toţii copiii a suferit suficient în aceşti ultimi ani! Nu mai vrem mizerie, proiecte blocate din ambiţii personale, ci un proiect comun pentru o Capitală a viitorului”, se arată în comunicatul de presă semnat de cei doi lideri PSD-PNL București.

Consiliul General al Muncipiului București nu a putut valida bugetul Capitalei pe anul 2024, aflându-se la a treia încercare. Au fost înregistrate 17 voturi „pentru, 23 de abțineri și un vot „împotrivă”. PNL și PSD au adoptat o poziție opusă față de inițiativele propuse de primar, la fel ca și în celelalte două întâlniri anterioare.

Gabriela Firea și Sebastian Burduja au fost numiți astăzi coordonatorii campaniei electorale pe Capitală, fostul edil general fiind și pe listele PSD-PNL pentru alegerile europarlamentare din iunie.

 

 

Comentarii


  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW