Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Lia Olguța Vasilescu, discurs cu derapaje la Congresul PSD: „Băieți bronzați” care să arunce în Dunăre un tablou cu Iohannis / „La noi în oraș nu au cântat femei cu barbă cum s-a întâmplat la Cluj”

By Ana Teșcan , in Politic Stirile zilei , at 24 august 2024 Etichete: , , , ,

Primărița Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, și-a declarat susținerea pentru Marcel Ciolacu la alegerile prezidențiale printr-un discurs plin de ironii și presărat cu derapaje. Primărița Craiovei a declarat la Congresul PSD de sâmbătă, 24 august, că s-a gândit să ia un tablou cu președintele Klaus Iohannis „pe care să-l arunce în Dunăre niște băieți mai bronzați, așa cum s-a întâmplat în Africa”.

„Pentru Klaus Iohannis nu suntem suficient de exotici. Ne-am gândit noi să luam un tablou pe care să-l arunce în Dunăre niște băieți mai bronzați, așa cum s-a întâmplat în Africa, dar, ce să vezi, la PNL nu mai există tablouri cu Iohannis, sunt doar cu Ciucă, iar alea se ridică cu macaraua”,

La 20 noiembrie 2023, Spotmedia.ro a publicat două videoclipuri care arată un grup de localnici din Tanzania care strigă diverse urări grupați în jurul unei poze cu președintele Klaus Iohannis și mai apoi a primei doamne. La finalul strigătelor se aude „Hakuna matata, Iohanes”. Mai apoi, unul dintre localnici fuge cu tabloul cu liderul de la Cotroceni și se aruncă în apă.

Candidații la președinție, ironizați de Olguța Vasilescu

Primărița Craiovei a măsurat distanța dintre Craiova și Capitală în „ciuci”, ironizând cartea liderului PNL, despre care spune că va sta la baza unui scenariu pentru Hollywood.

„Tot din Dolj se revendică un alt candidat la președinția României, este vorba de Mircea Geoană. Și el poate să joace într-un film de acțiune că știe ceva bătaie că a mai luat.

Și George Simion a încercat să aibă legătură cu Craiova la aceste alegeri locale. L-a mințit Palada că are un candidat la 4 procente în spatele meu, până la urmă a fost la 40, d-aia nici nu cred că mai calcă pe acolo”, a mai spus Lia Olguța Vasilescu.

„La noi în oraș nu au cântat femei cu barbă”

Primărița a ironizat-o și pe Elena Lasconi, candidata USR la președinție, despre care a spus că nu vizitează Craiova pentru că nu are „nici Vama veche (…) nici femei cu barbă care să cânte prin oraș”.

„În schimb doamna Lasconi nu a apărut încă prin Craiova. Noi nu avem nici Vama Veche, nici femei cu barbă care să cânte prin oraș așa cum s-a întâmplat la Cluj la festival și din cauza asta cred că abia la târgul de Crăciun o să o prindem. Cam asta ar fi legătura candidaților la președinția României cu Craiova și cu județul Dolj”, a adăugat primărița Craiovei.

Lia Olguța Vasilescu s-a referit la artistul Sam Smith, care a concertat în cadrul Festivalului Untold de la Cluj.

Foto: Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu

Comentarii