Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Legea prin care Camera de Comerț primește gratuit terenul de la Romexpo a trecut de ultima comisie și ajunge la vot

By Diochetanu Andreea , in Politic Stirile zilei , at 9 noiembrie 2021

USR acuză din nou PNL și PSD că forțează votul pentru legea prin care Camera de Comerț primește gratuit terenul de la Romexpo. Legea a primit marți, 9 noiembrie, aviz favorabil în Comisia Economică, astfel că merge la vot în plenul Senatului, potrivit unui comunicat de presă al USR.

„Din prima zi, frăția PNL – PSD forțează tunul imobiliar de 500 de milioane de euro de la RomExpo. Astăzi, la solicitarea PNL, tunul transpartinic a fost introdus pe ordinea de zi și votat în Comisia Economică. Cu 7 voturi pentru și 3 împotrivă, „legea Romexpo” a primit aviz favorabil și merge la vot în plenul Senatului.

USR a votat împotrivă. Terenul de la Romexpo nu poate fi cedat gratuit de stat. Avem nevoie să ne valorificăm activele statului în mod transparent și printr-o licitație deschisă adresată pieței și cu respectarea competiției. Continuăm lupta pentru a opri marea hoție PSD-PNL”, a transmis marți, 9 noiembrie, USR.

Comisia economică a Senatului este ultima Comisie care trebuia să dea un raport pe proiectul legislativ, înainte de votul din plenul Senatului.

Proiect imobiliar controversat pe terenul Romexpo

În toamna anului 2017, o firmă parte a Grupului Iulius, controlat de Iulian Dascălu, dezvoltatorul mall-ului de lângă Palatul Culturii din Iași, a semnat un acord cu CCIR și Romexpo prin care s-a angajat să dezvolte un proiect imobiliar pe terenul Romexpo, informează Hotnews.

Iulian Dascălu ar dori să construiască în incinta Romexpo 14 turnuri, cu înălțimea de până la 42 de etaje, locuințe și un mall.

Foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *