Friday, September 22, 2023
Jurnalism corect


Legea Offshore ajunge miercuri la vot în plenul Senatului / Popescu: Cu cât avem mai mult gaz, preţurile vor scădea

By Diochetanu Andreea , in Politic Stirile zilei , at 10 mai 2022

Legea Offshore ajunge miercuri la vot în plenul Senatului, după ce a trecut de comisiile de specialitate din camera superioară a Parlamentului. Marți, 10 mai, comisiile pentru buget-finanţe şi pentru energie din Senat au votat un raport comun de admitere asupra legii offshore privind exploatarea gazelor naturale din Marea Neagră. S-au înregistrat 17 voturi „pentru” şi două „împotrivă”, potrivit News.ro.

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, care a participat la dezbaterile de astăzi, a declarat în acest context că cel mai important este „să scoatem gazele din Marea Neagră cât mai repede”. El s-a referit în același timp și la facturile la gaze, explicând „că este evident că, cu cât ai mai mult gaz, şi preţurile vor scădea”.

Despre posibilitatea intervenţiei statului, în caz de criză, ministrul Energiei a afirmat că „statul are tot dreptul să se protejeze, în caz de criză energetică şi în caz de probleme cu aprovizionarea cu gaze naturale, şi articolul 20 tocmai asta vrea, să protejeze statul român şi cetăţenii şi companiile, într-o situaţie de criză energetică”.

„Uitaţi-vă că suntem într-o situaţie de criză energetică, cu război la graniţă. Eu nu cred că va suferi modificări esenţiale, în sensul că se elimină acest articol”, a mai afirmat Popescu, precizând că statul îşi doreşte să aibă acces la gazul din Marea Neagră, în cazul unei crize.

Despre amendamentele USR, între care se numără și cel potrivit căruia banii din exploatarea gazelor ar urma să ajungă în pensii prin Pilonul 2, liberalul a precizat că nu este de acord cu acestea.

„(…) Legea spune să se ducă în altă parte, chiar dacă sunt un susţinător al pensiilor private”, a punctat ministrul.

Virgil Popescu a mai precizat că nu a văzut din partea investitorilor vreo problemă privind acest proiect.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW