Thursday, June 13, 2024
Jurnalism corect


Legea offshore a primit raport favorabil în comisiile reunite din Camera Deputaţilor / Amendamentele USR şi AUR au fost respinse

By news.ro , in Politic Stirile zilei , at 17 mai 2022

Legea offshore a primit, marţi, raport favorabil în comisiile reunite de industrii şi buget-finanţe din Camera Deputaţilor şi urmează să intre la vot final, în plen. USR şi AUR şi-au susţinut amendamentele, însă acestea nu au fost votate de deputaţi. USR a propus ca banii din profitul extracţiei de gaze din Marea Neagră să meargă spre Pilonul II de pensii. Toate partidele au votat pentru legea offshore, iar 4 voturi au fost împotrivă, de la reprezentanţii AUR. Aceştia au propus introducerea de sancţiuni pentru cei care explotează gazele din Marea Neagră.

Ministrul Energiei a afirmat că amendamentul USR nu poate fi susţinut, pentru că nu toţi românii contribuie la Pilonul II.

Tot un fond facem şi noi, dar pentru dezvoltarea reţelelor de gaz şi a proiectelor care să utilizeze gazul, şi vorbim de bani care intră la buget încă din acest an”, a spus Virgil Popescu.

Ministrul a precizat că veniturile din exploatarea gazelor din Marea Neagră şi din perimetrele onshore de adâncime trebuie să se ducă către investiţii care să stimuleze consumul de gaz.

Eu cred că este mult mai bun decât ceea ce propuneţi dumneavoastră, iar taxele şi impozitele se duc către bugetul de stat, nu putem să le direcţionăm direct către companii care administrează privat sau public anumite fonduri”, a afirmat ministrul Energiei.

Deputatul USR Cristina Prună a afirmat, la rândul ei, că prin amendamentul USR, se crează un nou Pilon de pensii, Pilonul offshore, pentru toţi cetăţenii români, nu doar cei care contribuie. „Teza că nu toţi românii contribuie este falsă”, a mai spus ea, arătând că vorbim de banii din nişte bogăţii ale României, care ”nu ar trebui să fie împărţiţi pe criterii politice”.

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Find More here on that Topic: mainnews.ro/legea-offshore-a-primit-raport-favorabil-in-comisiile-reunite-din-camera-deputatilor-amendamentele-usr-si-aur-au-fost-respinse/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW