Monday, June 24, 2024
Jurnalism corect


Scandal la dezbaterile asupra Legii Offshore cu AUR în prim-plan / George Simon: Tu, de la OMV, ieşi afară

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 17 mai 2022

Dezbaterile asupra Legii Off-shore de marți, 17 mai, din Comisia Camerei Deputaților, au fost marcate de un nou scandal promovat de parlamentarii Alianței pentru Unirea Românilor.

La dezbaterile din Comisia pentru industrii și servicii, de marți, au fost prezenți ministrul Energiei, Virgil Popescu, reprezentanți ai ANAF, Ministerul Finanțelor, Agenției pentru Resurse Minerale, Administrației Rezervelor de Stat și Autorității Naționale de Reglementare în Energie, dar și ai Federației Patronale de Petrol și Gaze.

Să înțeleagă toată lumea din sală, domnul e reprezentantul de la OMV Petrom și ăsta e hoțul de ministru al Energiei (n.r. indicând înspre Virgil Popescu). Iubire mare, trebuie să dăm gaze la austrieci. Hoțu ăsta, nevastă-sa are 8 benzinării de la OMV Petrom și vine astăzi în fața voastră”, a spus George Simion, în timpul dezbaterilor.

Președintele de ședință, Cristina Prună, deputat USR, i-a îndemnat pe parlamentari să continue dezbaterile.

Trebuie să continuăm dezbaterile, vorbim de o lege foarte importantă pentru România”, a spus Cristina Prună.

Să avem respect față de colegii care vorbesc”, a intervenit un alt parlamentar.

Directorul executiv al Federației Patronale de Petrol și Gaze, Cătălin Niță, a intrat la rândul lui în atenția deputaților AUR.

Dispari din faţa mea! Explică pe ce bursă se vor tranzacţiona, pe Bursa de la Viena sau pe Bursa de la Bucureşti. Explică-le oamenilor! Tu eşti reprezentantul patronatelor(…)Eu sunt ales de poporul român, tu eşti în plus în clădirea asta, papagalule. Eu sunt deputat, m-a ales poporul român. Pe tine cine te-a ales?”, i-a spus Dan Tănasă, citat de News.ro.

George Simion a intervenit din nou și i-a cerut să iasă din sală: „Ieşiţi afară! Tu, de la OMV, ieşi afară”.

Senatul a adoptat miercuri, 11 mai, în calitate de primă cameră sesizată, modificările la „Legea offshore”, cea care reglementează operaţiunile petroliere de explorare, dezvoltare, exploatare a zăcămintelor de petrol atât în perimetrele petroliere offshore, cât şi onshore de adâncime.

Camera Deputaților este for decizional în acest caz.

Sursă foto: Inquam Photos / Ilona Andrei

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW