Thursday, February 22, 2024
Jurnalism corect


Legea fugarilor, în dezbaterea deputaților. Condamnații au 7 zile la dispoziție pentru a se preda, altfel vor fi pedepsiți și pentru evadare

By Ana Teșcan , in Justitie Stirile zilei , at 27 noiembrie 2023

Deputații dezbat luni, 27 noiembrie, legea fugarilor, adoptată deja de Senat, potrivit ordinii de zi a ședinței Camerei Deputaților. Proiectul de lege prevede ca cei care sunt condamnați definitiv și nu se prezintă în termen de șapte zile la arest pot primi suplimentar alți trei ani de pedeapsă pentru evadare.

În ultimii ani, mai mulți români condamnați definitiv pentru fapte de corupție au ales să scape de închisoare, plecând în statele cu o legislație mai permisivă. Fosta șefă a DIICOT, Alina Bica, fostul acționar al clubului Dinamo, Dragoș Săvulescu, fostul ofițer SRI, Daniel Dragomir, fostul președinte al Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene și Mario Iorgulescu, fiul lui Gino Iorgulescu, sunt doar câțiva dintre infractorii care se sustrag de pușcărie în Italia.

Cel mai recent pe această listă este Cătălin Cherecheș, primarul municipiului Baia Mare, condamnat definitiv la cinci ani de închisoare, care a ieşit din ţară vineri, 24 noiembrie, la ora 7:49, înainte de pronunţarea sentinţei, prin punctul de frontieră Petea, cu buletinul unei rude. Mai multe detalii, aici.

Între timp, șeful Poliției de Frontieră, Victor Ștefan Ivașcu, a fost eliberat din funcție.

Senatul a adoptat proiectul de lege la sfârșitul lunii octombrie. Votul final al forului decizional este programat pentru marți, 28 noiembrie.

CITEȘTE ȘI: Avocații lui Ionel Arsene spun că fostul „baron” de Neamț nu poate fi extrădat pentru că ar suferi de depresie: Risc ridicat de suicid

Foto: Inquam Photos / George Calin

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW