Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Legea care permite decontarea pe viață a tratamentului victimelor din Colectiv, promulgată vineri

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 28 octombrie 2020

Vineri, 30 octombrie, se împlinesc cinci ani de la tragedia din Colectiv, în urma căreia 65 de tineri și-au pierdut viața. Klaus Iohannis a anunțat că va promulga legea care prevede ca statul să deconteze victimelor de la Colectiv tratamentul pe toată durata vieții.

Președintele a anunțat că va promulga vineri legea care prevede ca plata pentru tratamentul în țară şi în străinătate a persoanelor implicate în tragedia de la clubul Colectiv, pe 30 octombrie 2015, să fie suportată din bugetul Ministerului Sănătăţii.

Pot să vă spun în premieră că vineri, exact când se împlinesc 5 ani, voi promulga legea despre care aţi vorbit, legea care permite extinderea perioadei pentru cei care au avut de suferit”, a declarat Klaus Iohannis.

CITEȘTE ȘI: ANALIZĂ Un pas înapoi și doi înainte | Politicienii pe care nici cele mai mari tragedii nu i-au scos din viața politică

Klaus Iohannis a fost întrebat dacă consideră că s-a schimbat ceva în urma tragediei.

Cu siguranţă că lucrurile s-au schimbat şi am învăţat ceva, cel puţin politicienii mai responsabili au învăţat ceva de aici”, a precizat Iohannis.

Proiectul de lege a fost adoptat de Camera Deputaților, ca for decizional, pe data de 14 octombrie.

Sursă foto: Inquam photos/ Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *