Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Laura Codruța Kovesi, desemnată personalitatea anului de o publicație britanică

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Justitie , at 30 aprilie 2020 Etichete: , ,

Procurorul șef european Laura Codruța Kovesi a fost declarată personalitatea anului de către publicația birtanică Emerging Europe.

„În primii săi ani în funcție, a supervizat punerea sub acuzare a mii de politicieni corupți. Primari, parlamentari și chiar foști prim miniștri ai țării au fost acuzați, judecați și gășiți vinovați în mandatul Laurei Codruța Kovesi”, scrie publicația.

Jurnaliștii britanicii scriu că acest titlu este un semn de recunoaștere față de munca fostei șefe DNA.

„Acordăm acest premiu în semn de recunoaștere față de muncă remarcabilă a Laurei Codruței Kovesi că șef al DNA, care a devenit un model pentru alte direcțîi anti-corupție din zona Europei emergente și un simbol al luptei împotriva corupției și a impunerii domniei legii.

Iar faptul că anul trecut a devenit primul procuror șef european nu face decât să confirme importantă rolului pe care l-a jucat și pe care va contiua să îl joace, în lupta împotriva corupției„, a Andrew Wrobel, unul dintre fondatorii publicației Emerging Europe.

Publicația amintește faptul că Laura Codruța Kovesi a fost cel mai tânăr procuror general din istoria României.

„Noi am scris la scurt timp după ce a fost selectată că procuror șef european că doamna Kovesi – care înainte să ajungă la șefia DNA fusese cel mai tânăr procuror general din istoria României și prima femeie care detinuse acel post – devenise de ceva vreme busola morală a țării sale”, a transmis Emerging Europe.

Într-adevăr, publicația scrise la acel moment că „România e o țară care duce lipsa de lideri care să îndeplinească funcția de busola morală”.

sursa foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *