Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


INML, răspuns pentru procurori: specialiștii reanalizează probele osoase, în ciuda degradării avansate

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Justitie Stirile zilei , at 20 august 2019 Etichete: , , , ,

Institutul Național de Medicină Legală din București a afirmat, într-un comunicat de presă, că specialiștii au reluat toate analizele pe care le pot face asupra fragmentelor osoase găsite în pădurea situată la un km de Caracal, chiar dacă acestea se află în stare avansată de degradare.

Răspunsul INML vine după ce sâmbătă DIICOT a anunțat că în probele osoase analizate nu a putut fi identificat niciun profil ADN din cauza degradării avansate. Din acest motiv, procurorii au cerut la INML refacerea analizei.

„La acest moment INML Mina Minovici București, prin experții săi, la solicitarea organelor de urmărire penală, efectuează activități specifice de medicină legală în cazul mediatizat de la Caracal. Contrar unor informații care au apărut în spațiul public, INML Mina Minovici București nu a emis comunicate, ci a întocmit rapoarte de expertiză conform procedurilor legale.

Este important de subliniat faptul că, cercetările medico-legale care se întreprind în astfel de cazuri sunt complexe și necesită timp. Față de acest aspect, arătăm faptul că rapoartele de expertiză ce au fost întocmite și comunicate organelor de urmărire penală până la momentul actual sunt preliminare întrucât rezultatele obținute sunt parțiale.(…)

În acest sens se continuă afectuarea testelor și procedurilor fizico-chimice antropologice asupra fragmentelor osoase. Totodată, pentru a completa datele medico-legale în interesul justiției, se desfășoară un proces de reeșantionare și de reluare a analizelor ADN, proces care va continua, chiar dacă materialul osos avut la dispoziție este în stare avansată de degradare”, transmite INML, printr-un comunicat de presă.

DIICOT a trimis noi probe la INML

DIICOT a anunțat, luni seară, că au fost trimise noi probe la INML şi la Institutul de Criminalistică.

„În cauză a fost dispusă expertizarea unor noi mijloace de probă în scopul evaluării valențelor probatorii ale acestora de către Institutul Național de Medicină Legală “Mina Minovici” și Institutul Național de Criminalistică din cadrul IGPR”, a transmis DIICOT.

Noi probe descoperite în mașina lui Dincă

La prima percheziție din mașina lui Gheorghe Dincă anchetatorii au găsit un cercel pe care mama Alexandrei l-a recunoscut ca fiind al fetei sale.  Tot atunci a fost găsită și o geantă pe care părinții fetelor nu au recunoscut-o.

Recent, procurorii au ridicat mașina suspectului pentru a fi analizată amănunțit. După noi percheziții s-a descoperit încă un cercel, diferit de primul, pe care niciuna din familiile fetelor nu-l recunosc.

Obiectele nerecunoscute de părinți cât și rezultatul incert al INML adâncesc și mai mult ideea că mai există încă o victimă.

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *