Thursday, May 6, 2021
Jurnalism corect


Laura Codruța Kovesi a dat în judecată Secția Specială. Fosta șefă DNA cere ca Adina Florea să fie obligată să îi soluționeze mai repede dosarul

By Robert Madaianu , in Justitie Stirile zilei , at 10 ianuarie 2021 Etichete: ,

Fosta șefă a Direcției Naționale Anticorupție, Laura Codruța Kovesi, în prezent aflată la conducerea Parchetului European, cere, la Înalta Curte de Casație și Justiție, urgentarea soluționării dosarului în care a fost pusă sub control judiciar în timp ce candida pentru șefia forului european.

Potrivit portalului ÎCCJ, procesul a fost deschis de Kovesi înainte de Crăciun iar primul termen a fost programat pentru data de 20 ianuarie.

CITEȘTE ȘI: INTERVIU | Președintele Tribunalului București: Ordonanța pe complete, ca o binecuvântare | Laura Radu, despre filtrele pentru inculparea și trimiterea în judecată a magistraților: O garanție a independenței. Există riscul să ne întoarcem în zona unor abuzuri pe care nu ni le-am dori | Ce spune judecătoarea despre Secția Specială

Doi ani de la inculpare

Laura Codruța Kovesi a fost inculpată și pusă sub control judiciar de Secția Specială în martie 2019 pentru luare de mită, mărturie mincinoasă și abuz în serviciu, în cazul extrădării lui Nicolae Popa.

La scurt timp, Instanța Supremă a revocat măsura și a desființat, practic, acuzațiile.

Judecătorul de drepturi și libertăți reține neîndeplinirea condițiilor necesare începerii urmăririi penale în personam și punerii în mișcare a acțiunii penale (lipsa de claritate a acuzațiilor, aspect ce echivalează cu inexistentă notificării oficiale, existența unui caz de stingere sau împiedicare a exercitării acțiunii penale, lipsa probelor), nemotivarea ordonanței prin care s-a dispus luarea măsurii controlului judiciar, impunerea altor obligații decât cele expres și limitativ prevăzute de lege. Toate aceste vicii se subsumează unor condiții de legalitate care, odată dovedite, fac inutilă analiză elementelor ce țin de temeinicie”, potrivit motivării din 2019.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW