Tuesday, August 9, 2022
Jurnalism corect


Kremlinul susține că suplimentarea trupelor americane alimentează tensiunile în Europa

By Diochetanu Andreea , in Stirile zilei , at 3 februarie 2022

Rusia a acuzat joi, 3 februarie, Statele Unite că au amplificat tensiunile și au ignorat apelurile Moscovei privind situația de la granița Rusiei cu Ucraina, la o zi după anunțul purtătorului de cuvânt al Pentagonului, potrivit căruia 1.000 de militari americani vor fi trimiși în România în zilele următoare.

SUA au decis că va trimite aproximativ 3.000 de trupe în România, Polonia și Germania. Astfel, 1.000 de militari care, în acest moment, se află în Germania, vor fi mutați în țara noastră, în „zilele următoare”. Este vorba despre batalionul de vehicule blindate Stryker.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a denunțat desfășurarea de trupe americane, într-o conferință de presă.

„Este evident că nu sunt decizii care vizează detensionarea situației, ci, dimpotrivă, sunt acțiuni care duc la escaladarea tensiunii. Facem apel constant la omologii noștri americani să nu mai amplifice tensiunile pe continentul european. Din păcate, americanii continuă să facă acest lucru”, a spus purtătorul de cuvânt al Kremlinului, citat de Reuters.

O reacție în acest caz a venit și din partea ministrul adjunct de externe din Rusia, Alexander Grushko. El a crticiat decizia SUA de a muta mai multe forțe în Europa de Est, avertizând că această mișcare ar putea complica eforturile diplomatice de rezolvare a crizei.

„Aceste decizii nejustificate și distructive sporesc tensiunile militare și reduc marja pentru soluții politice”, a declarat oficialul rus, citat de Interfax.

Context

Purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby, a anunțat miercuri, 2 februarie, că România va primi 1.000 de militari americani din partea Statelor Unite ale Americii, la cererea Guvernului de la București, pentru a proteja granița de Sud-Est a NATO, în contextul tensiunilor de la granița Ucrainei cu Federația Rusă.

„Rămânem concentrați asupra situației din Europa(…)Nu este vorba de mutări permanente, trupele sunt instruite să răspundă provocărilor și nu vor lupta în Ucraina. Obiectivul e de a asigura o apărare robustă a aliaților”, a precizat John Kirby, în cadrul unei conferințe de presă susținută la sediul Pentagonului.

SUA au decis că va trimite aproximativ 3.000 de trupe în România, Polonia și Germania. Astfel, 1.000 de militari care, în acest moment, se află în Germania, vor fi mutați în țara noastră, în „zilele următoare”.

„Mutarea vine ca urmare a invitației adresată de Guvernul României”, a punctat Kirby.

Foto: Pixabay

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW