Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Klaus Iohannis, ședință cu Florin Cîțu, Dan Barna și Cristian Ghinea / Tema principală, Planul Național de Redresare și Reziliență

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 16 februarie 2021

Klaus Iohannis a convocat, marți, o ședință la Palatul Cotroceni la care vor participa prim-ministrul Florin Cîțu, vicepremierul Dan Barna și ministrul Investițiilor și Fondurilor Europene, Cristian Ghinea. Discuțiile ar urma să înceapă la ora 16:00.

Tema principală a discuției va fi Planul Național de Redresare și Reziliență(PNRR), ce ar putea să aducă României suma de 30,44 de miliarde de euro din fonduri europene.

Săptămâna trecută, Mecanismul de Redresare și Reziliență, un instrument financiar în valoare de 672,5 miliarde de euro, a fost votat în Parlamentul European.

Mecanismul a fost conceput să sprijine țările UE în realizarea de reforme și investiții pe care statele membre trebuie să le prezinte sub forma unor planuri naționale de redresare și reziliență.

Odată cu aprobarea PNRR, din suma totală ce revine țării noastre, România ar putea beneficia de 3,95 de miliarde de euro, fonduri ce ar urma să fie accesate imediat, fără o documentație premergătoare.

Salut votul din Parlamentul European privind Mecanismul de Redresare și Reziliență, prin care România va putea atrage peste 30 de miliarde de euro. Sunt fonduri importante pentru redresarea economiei afectate de criza sanitară. Îi vom valorifica cu atenție pentru finanțarea investițiilor în infrastructură, digitalizare, economia verde și reforme structurale. Vrem să finalizăm în Guvern cât mai curând Planul Național de Redresare și Reziliență, astfel încât România să aibă acces într-un termen cât mai scurt la această finanțare europeană”, a scris Florin Cîțu, marțea trecută, pe Facebook.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *