Monday, May 20, 2024
Jurnalism corect


Klaus Iohannis s-a întâlnit cu Volodimir Zelenski la Bruxelles: Vom continua să sprijinim Ucraina atât timp cât este nevoie UPDATE

By Ana Teșcan , in Fara categorie , at 9 februarie 2023 Etichete: , , ,

UPDATE În cadrul întâlnirii, Iohannis a susținut necesitatea de a menține presiunea asupra Federației Ruse, inclusiv prin adoptarea de sancțiuni suplimentare, după cum se arată într-un comunicat de presă al Administrației Prezidențiale.

„Volodimir Zelenski a transmis aprecierile poporului ucrainean pentru sprijinul oferit de statele Uniunii Europene atât în plan bilateral, cât și la nivelul UE și a exprimat convingerea că acest sprijin va continua să fie la fel de puternic”, a mai precizat sursa citată.

Știrea inițială

Președintele Klaus Iohannis s-a întâlnit joi, 8 februarie, cu omologul ucrainean, Volodimir Zleneski, în marja reuniunii Consiliului Uniunii Europene de la Bruxelles.

„Prezența președintelui ucrainean Volodimir Zelenski la reuniunea Consiliului Uniunii Europene este un semn al angajamentului nostru european și al sprijinului puternic pentru Ucraina și pentru oamenii săi”, a scris șeful statului român pe Twitter.

Liderul de la Cotroceni a mai spus că a „reiterat ajutorul multifațetat” oferit de România Ucrainei, pe care îl va oferi „atât timp cât este nevoie”.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski se află joi la Bruxelles, unde participă la reuniunea Consiliului European, care are ca temă principală de discuție invazia rusă din Ucraina. În urmă cu o zi, liderul de la Kiev s-a aflat în Marea Britanie și în Franța. Un obiectiv cheie al turneului lui Zelenski prin capitalele europene este acela de a-i convinge pe aliații occidentali ai Ucrainei să furnizeze țării sale avioane de luptă performante.

Sursa foto: Twitter / Klaus Iohannis

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW