Sunday, July 7, 2024
Jurnalism corect


Klaus Iohannis s-a alăturat campaniei „Vinerea Verde”: Îi încurajez pe români să folosească mijloace alternative de transport. Trebuie să reducem poluarea din orașele noastre

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 23 aprilie 2021

Klaus Iohannis s-a alăturat campaniei „Vinerea Verde” și a venit cu bicicleta la Palatul Cotroceni. Președintele i-a îndemnat pe români să renunțe la mașina personală și să apeleze la mijloace alternative de transport, pentru a reduce poluarea din orașe. 

Principalele declarații ale președintelui:

– Vreau să fiu parte din campania Vinerea Verde, o campanie care a început acum câteva săptămâni și pe care o găsesc foarte bună.

– Orașele noastre sunt extrem de aglomerate, mai ales în orele de vârf. Avem extrem de mult trafic auto în orașe și îi încurajez pe toți românii să încerce să folosească mijloace de transport alternative sau să meargă pe jos.

– Mersul pe bicicletă e o alternativă excelentă, te miști mai ușor în trafic și ajungi aproape la fel de repede la serviciu ca și cu mașina persoană.

– Un pic de ploaie nu a dăunat nimănui, chiar și pe o vreme d-asta se poate merge perfect cu bicicleta.

– Autoritățile au mult de lucru, transportul public în comun.

– Lăsați mașina personală acasă, mergeți cu bicicleta și cu transportul în comun, astfel reducem poluarea în orașele noastre.

Întrebări

Sunteți bine după maraton?: E o plimbare modestă, de 30 de minute.

Campania de vaccinare: Fără vaccinare nu putem să ieșim din pandemie, eu sunt implicat din capul locului în campania pro-vaccinare, voi continua, voi vizita centre de vaccinare, voi face afirmații publice, precum astăzi: dragi români, mergeți să vă vaccinați.

Eliminarea restricțiilor: Lucrurile nu se vor întâmpla de azi pe mâine. Dacă ne vaccinăm, campania merge bine, avem în jur de 100.000 de persoane vaccinate zilnic. Dacă se reduce numărul de infectări, pacienți internați la ATI, decese, gradual se vor relaxa măsurile necesare pentru a controla răspândirea acestui virus. Comitetul Național evaluează permanent, împreună cu INSP, fac propuneri, veți vedea că ușor-ușor se atenuează câte o măsură, începem să renunțăm la anumite măsuri, până când ieșim din pandemie.

Vaccinare: Nu există variantă de rezervă, asta este vestea tristă. Vom dispune de suficiente doze de vaccin, ne vaccinăm, ieșim din pandemie. Dacă nu ne vaccinăm, pandemia va continua.

Rezultatul guvernării: Mai e nevoie de multă muncă, mai e nevoie de multe reforme, dar sunt convins că până la urmă vom reuși să mișcăm lucrurile în direcția dorită de români.

PNRR: Acest termen este orientativ, nu este unul ultimativ, trebuie să înțelegem acest lucru. Comisia începe să recomande țărilor să lucreze la planuri bune, decât să le termine. Vom lucra pe PNRR să fie bun, să fie acceptat de comisie și să fie implementat de noi. Am auzit politicieni care anunță catastrofă, nu e nicio catastrofă. Prima formă a fost discutat de Comisie, fiecare și-a făcut observațiile, vom analiza observațiile, vom corecta planul, vom face ultimele corecturi, planul va merge înainte. Va fi lucrat până este foarte bun și va fi implementat.

Ridicarea stării de alertă: Evident că în măsura în care se reduce pandemia și se reduc nr de îmbolnăviri, se va renunța la prelungirea stării de alertă. Îmi doresc să ajungem în această etapă cât mai repede.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Here you can find 79640 more Info on that Topic: mainnews.ro/klaus-iohannis-s-a-alaturat-campaniei-vinerea-verde-ii-incurajez-pe-romani-sa-foloseasca-mijloace-alternative-de-transport-trebuie-sa-reducem-poluarea-din-orasele-noastre/ […]

  • … [Trackback]

    […] There you will find 71180 additional Info to that Topic: mainnews.ro/klaus-iohannis-s-a-alaturat-campaniei-vinerea-verde-ii-incurajez-pe-romani-sa-foloseasca-mijloace-alternative-de-transport-trebuie-sa-reducem-poluarea-din-orasele-noastre/ […]

  • … [Trackback]

    […] Find More Info here to that Topic: mainnews.ro/klaus-iohannis-s-a-alaturat-campaniei-vinerea-verde-ii-incurajez-pe-romani-sa-foloseasca-mijloace-alternative-de-transport-trebuie-sa-reducem-poluarea-din-orasele-noastre/ […]

  • … [Trackback]

    […] Read More on on that Topic: mainnews.ro/klaus-iohannis-s-a-alaturat-campaniei-vinerea-verde-ii-incurajez-pe-romani-sa-foloseasca-mijloace-alternative-de-transport-trebuie-sa-reducem-poluarea-din-orasele-noastre/ […]

  • … [Trackback]

    […] There you will find 93139 more Information to that Topic: mainnews.ro/klaus-iohannis-s-a-alaturat-campaniei-vinerea-verde-ii-incurajez-pe-romani-sa-foloseasca-mijloace-alternative-de-transport-trebuie-sa-reducem-poluarea-din-orasele-noastre/ [……

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW