Friday, March 29, 2024
Jurnalism corect


„Străzi deschise” lasă locul paradei gay pe Calea Victoriei. Condițiile puse de PMB

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 9 august 2021

Primăria Capitalei a ajuns, luni, 9 august, la un acord cu asociația Accept pentru desfășurarea paradei gay pe Calea Victoriei în data de 14 august, între 17:00 și 20:00, cu un număr maxim de 500 de persoane și respectarea măsurilor de protecție sanitară.

Asociația Accept a protestat, vineri, 6 august, împotriva refuzului Primăriei Capitalei de a elibera pentru desfășurarea paradei gay pe Calea Victoriei, locul unde acest eveniment s-a desfășurat în ultimii ani. S-a mers până într-acolo încât reprezentanți ai ONG-ului și lideri de opinie susținători ai cauzei minorităților sexuale i-au acuzat de homofobie pe funcționarii primăriei și chiar pe primarul Nicușor Dan, în discuție fiind aduse și pozițiile acestuia referitoare la familia tradițională.

Vineri, PMB a argumentat că mitingul nu se poate desfășura pe Calea Victoriei pentru că acolo era programat evenimentul, „Străzi deschise” – prin care centrul Capitalei devine pietonal în weekend -, dar și din cauza faptului că Accept a solicitat permisiunea pentru 10.000 de persoane (legea permite desfășurarea unor astfel de manifestații cu până la 500 de persoane) și a oferit soluții alternative.

Contramanifestație Noua Dreaptă

În paralel, între orele 11:00 și 14:00, pe traseul Piața Victoriei – Piața Romană – Piața Universității – Piața Unirii, membrii organizației extremiste Noua Dreaptă vot desfășura o contramanifestație. Aceștia își vor exprima susținerea față de familia tradițională și opoziția față căsătorii și parteneriatele civile între persoane de același sex.

Sursa foto: Inquam Photos / Eduard Vînătoru

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW