Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Klaus Iohannis, prima reacție după eșecul aderării la Schengen: România nu se oprește aici!

By Ana Teșcan , in Stirile zilei , at 8 decembrie 2022

Președintele României, Klaus Iohannis, a transmis că opoziția Austriei privind aderarea României la Spațiul Schengen „este profund nedreaptă pentru țara noastră și cetățenii români”, într-o primă reacție după votul de joi, 8 decembrie, din Consiliul Justiție și Afaceri Interne (JAI), în care candidaturile României și Bulgariei pentru Spațiul Schengen au fost respinse prin voturile Olandei și Austriei.

„România merita să primească un vot favorabil. O confirmă datele solide, rezultatele misiunilor recente de evaluare ale statelor membre și instituțiilor europene. Un singur stat membru a ales să ignore aceste realități și să blocheze unanimitatea europeană, în mod inexplicabil și dificil de înțeles pentru întreaga Uniune Europeană.

Atitudinea regretabilă și nejustificată a Austriei din cadrul reuniunii de astăzi riscă să afecteze unitatea și coeziunea europene, de care avem atât de multă nevoie mai ales în actualul context geopolitic”, a declarat liderul de la Cotroceni, conform Administrației Prezidențiale.

Șeful statului a dat asigurări că „România va continua să acționeze cu responsabilitate, hotărâre și bună credință în direcția consolidării securității interne a Uniunii Europene, așa cum a făcut-o și până acum”.

În încheiere, președintele României a mulțumit Comisiei Europene și statelor membre care au susținut aderarea țării noastre la spațiul de liberă circulație.

„Dragi români, România nu se oprește aici! Aderarea la Schengen este obiectivul nostru strategic și nu ne vom opri până nu îl vom atinge”, a conchis președintele Klaus Iohannis.

-Știre în curs de actualizare-

Sursa foto: Uniunea Europeană

Comentarii