Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Călin Popescu Tăriceanu se compară cu Winston Churchill: „nu mereu cei care iau voturile le și merită”

By Andreea Traicu , in Politic Stirile zilei , at 5 iulie 2019 Etichete: , ,

Călin Popescu Tăriceanu transmite mesaje cu subînțeles pe Facebook. Președintele Senatului și în același timp șef ALDE, speră să ajungă la „cârma țării”, chiar dacă la recentele alegeri partidul pe care îl conduce nu a obținut nici măcar 5 procente.

Într-un mesaj postat pe Facebook, Tăriceanu îl dă ca exemplu pe Winston Churchill despre care spune că, deși avea o cotă mare de încredere imediat după al doilea război mondial, a pierdut alegerile. Churchill a revenit însă în 1951 și rămas în istorie.

„REMEMBER. Astăzi se împlinesc 74 de ani de la un eveniment politic care a zguduit mapamondul și se va preda veșnic în școlile de politologie.
Winston Churchill, cel mai mare britanic care a trăit vreodată, cum îl consideră ai lui, omul care și-a dus țara la victorie, ca premier, în Al Doilea Război Mondial, a pierdut stupefiant primele alegeri organizate după înfrângerea lui Hitler, deși, personal, avea 83% încredere în sondaje. I-a rămas satisfacția că cel puțin pleca în opoziție după ce învinsese dușmanul nazist.

Marele bărbat de stat nu a dezarmat, a continuat lupta și, în 1951, a revenit la cârma țării. Cel care îl învinsese în alegeri a rămas în istorie mai mult grație acelei suprinzătoare înfrângeri a lui Churchill.
De aici, prima lecție ar fi că nu mereu cei care iau voturile le și merită.
A doua, niciodată să nu te consideri învins doar pentru că adversarii îți spun asta”, scrie Călin Popescu Tăriceanu pe Facebook.

Potrivit ultimelor sondaje, Călin Popescu Tăriceanu are o cotă de încredere de 13%, în timp ce președintele Klaus Iohannis este cotat cu peste 40 de procente. În această perioadă, în PSD se fac mai multe analize pentru a decide dacă partidul va avea la alegerile prezidențiale candidat propriu sau se va merge în alianță cu partidul lui Tăriceanu.

Comentarii


  • Asa-i cand îmbătrânești si te lasă „calculatorul”, ajungi sa utilizezi exemple celebre, crezând că îți merg mănușă și ție, o vechitură pusă de mult pe furat, care și-a găsit un bun paravan pentru a se proteja: PARLAMENTUL ROMÂNIEI (singura sa funcționalitate reală). De ce nu s-a întrebat ghiuju același lucru când ei se dădeau câștigătorii alegerilor din decembrie 2016? Răspunsul dat el pentru cei care au câștigat pe 26 mai este valabil si pentru ei (PSD&ALDE), câștigătorii de atunci!

  • … [Trackback]

    […] Here you will find 29342 additional Information on that Topic: mainnews.ro/calin-popescu-tariceanu-se-compara-cu-winston-churchill-nu-mereu-cei-care-iau-voturile-le-si-merita/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *