Wednesday, January 19, 2022
Jurnalism corect


Klaus Iohannis, mesaj adresat elevilor și profesorilor cu ocazia începutului de an școlar – VIDEO

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 14 septembrie 2020 Etichete: ,

Klaus Iohannis a transmis un mesaj elevilor și profesorilor care se întorc, luni, la școală. Președintele României încurajează copiii să respecte măsurile sanitare și are încredere în profesori că vor reuși, în ciuda tuturor obstacolelor, să fie alături de elevi. 

Klaus Iohannis a transmis un mesaj actorilor implicați în procesul educațional cu ocazia începutului de an școlar. Președintele României îi încurajează pe copii și pe profesori în contextul în care unitățile de învățământ au fost deschise după șase luni, în plină pandemie de coronavirus.

Redăm mesajul președintelui:

Dragi elevi,

Chiar dacă astăzi începem un nou an şcolar altfel decât eraţi obişnuiţi, entuziasmul, nerăbdarea şi bucuria de a reveni la şcoală au rămas neschimbate. Trecem cu toţii printr-o situaţie care, în urmă cu câteva luni, ar fi părut posibilă doar în cărţi sau în filme. Până când vom reuşi să învingem virusul care ne-a schimbat tuturor modul de viaţă, va trebui ca la şcoală să respectaţi câteva măsuri speciale, concepute pentru a nu pune în pericol sănătatea voastră şi a celor dragi. Fiecare dintre voi veţi avea ocazia să fiţi un supererou care, atunci când poartă mască, se spală des pe mâini şi ascultă îndrumările cadrelor didactice, îşi ocroteşte părinţii şi bunicii, cei mai expuşi pericolului de a se îmbolnăvi. Eu am foarte mare încredere în voi şi, împreună, vom trece cu bine prin această perioadă!

Dragi dascăli,

Frumoasa misiune pe care v-aţi ales-o devine anul acesta una extrem de grea. Obiectivul prioritar de a oferi învăţământ de calitate este dublat acum de necesitatea desfăşurării actului educaţional în condiţii sanitare cât mai sigure, deopotrivă pentru elevi şi cadre didactice. Păşim cu toţii pe un teritoriu necunoscut şi tocmai de aceea va fi nevoie de multă răbdare, flexibilitate şi energie, va trebui să găsiţi resurse interne şi adesea să vă adaptaţi la situaţii neprevăzute. Sunt convins însă că veţi reuşi să îi însoţiţi pe copii în fascinanta călătorie a cunoaşterii, fie că vă veţi afla alături de ei în clasă, fie la distanţă, prin intermediul mijloacelor de comunicare on-line.

Vă doresc un an şcolar cât mai bun şi vă mulţumesc pentru implicarea voastră!”, este mesajul transmis de Klaus Iohannis.

CITEȘTE ȘI: ANALIZĂ – Unde vor învăța elevii pe timp de pandemie: Una din patru școli românești nu are dotări pentru spălarea mâinilor cu apă și săpun | Educație online în țara în care o treime dintre copii trăiesc sub pragul sărăciei și 150.000 adorm flămânzi

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW