Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Klaus Iohannis, la deschiderea anului universitar: România are nevoie de mai mulți absolvenți de studii superioare

By Ana Teșcan , in Stirile zilei , at 1 octombrie 2024

Președintele Klaus Iohannis a declarat marţi, 1 octombrie, la deschiderea anului universitar, la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, că România are nevoie de mai mulţi absolvenţi de studii superioare.

Preşedintele Klaus Iohannis a participat la festivitatea de deschidere a anului universitar de la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti alături de ministra Educației Ligia Deca.

,,Se deschide astăzi un nou capitol, plin de provocări și oportunități, care aduce cu sine promisiunea descoperirii și a inovației. Am încurajat întotdeauna tinerii să-și urmeze vocația și pe profesori să acorde o atenție specială cultivării talentelor.

Sunt bucuros, așadar, ca, de Ziua Internațională a Muzicii, pe care o celebrăm pe 1 octombrie, să mă aflu aici, la Universitatea Națională de Muzică din București, alături de cei care își împletesc destinele în domeniul creației și al performanței artistice”, a spus șeful statului.

Mesaj pentru studenți

„Vă îndemn ca, indiferent de facultatea pe care aţi ales să o urmaţi, să vă bucuraţi din plin de aceşti ani de maturizare şi de formare academică

România are nevoie de mai mulți absolvenți de studii superioare, pentru că dezvoltarea economică sustenabilă și societatea la care aspirăm nu pot deveni realitate decât prin contribuția cât mai multor cetățeni bine, foarte bine pregătiți, competitivi și care își pun în valoare creativitatea”, a mai spus Iohannis.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW