Saturday, May 18, 2024
Jurnalism corect


O nouă mină marină, descoperită în apropiere de Capu Midia / Mina a fost detonată UPDATE

By Ana Teșcan , in Stirile zilei , at 13 aprilie 2023 Etichete: , ,

UPDATE Specialiştii din cadrul Forţelor Navale au detonat mina, operaţiunea fiind simţită în mai multe zone din municipiul Constanţa, notează News.ro.

Știrea inițială

Un echipaj al Forțelor Navale Române a raportat joi, 13 aprilie, prezența unei mine marine la o distanță de aproximativ 8 mile marine travers de Capu Midia.

Puitorul de mine și plase „Viceamiral Constantin Bălescu”, având la bord o grupă de scafandri, intervine pentru rezolvarea acestei probleme.

Intervenţia specialiştilor este în plină desfăşurare.

„Un pescador a anunţat Garda de Coastă că în traulul navei a agăţat un obiect care pare a fi o mină marină. Traulul este la fundul apei, nu a fost ridicat la suprafaţă, pescadorul s-a îndepărtat de acesta cât îi permite funia. Am ajuns la faţa locului pentru a asigura zona şi am anunţat Ministerul Apărării Naţional”, a afirmat Garda de Coastă, conform News.ro.

Aceasta este cea de-a șasea intervenție a Forțelor Navale Române pentru neutralizarea unei mine marine. De la începutul războiului din Ucraina până în prezent, au fost confirmate și distruse 68 de mine marine în Marea Neagră, 1 de Georgia, 4 de Bulgaria, 5 de România, 7 de Turcia și 51 de Ucraina.

Sursa foto: Ministerul Apărării

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW