Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Klaus Iohannis, întâlnire cu Donald Trump. Președintele României ajunge astăzi la Casa Albă/ Programul oficial

By Madalina Balaceanu , in Politic Stirile zilei , at 20 august 2019 Etichete: , ,

Președintele României, Klaus Iohannis, va ajunge la Casa Albă, în Washington, la ora 21:00 (ora României), unde se va întâlni cu președintele Statelor Unite ale Americii, Donald Trump.

Potrivit Administrației Prezidențiale, la ora 21:20 cei doi oficiali vor avea convorbiri oficiale.

Agenda președintelui Iohannis

„Vizita la Washington D.C., Statele Unite ale Americii
– 21:00 – Sosirea la Casa Albă – Primirea de către Preşedintele Statelor Unite ale Americii, domnul Donald Trump (ora României)

– Semnarea în Cartea de Onoare (Diplomatic Reception Room)

– 21:10 Convorbiri tete-à-tête cu Preşedintele Statelor Unite ale Americii, domnul Donald Trump (Biroul Oval) (ora României)

– Convorbiri oficiale (Cabinet Room)”, potrivit anunţului publicat pe site-ul Preşedinţiei.

În cadrul întâlnirii dintre cei doi șefi de stat vor fi discutate teme legate de provocările de securitate cu care se confruntă atât România, dar și SUA.

Conform președintelui Iohannis, alte teme de discuție vor fi „relația economică în creștere dintre cele două țări, parteneriatul strategic dintre România și SUA, dar și alocarea a 2% din PIB pentru apărare.”

”Voi aborda și chestiuni care trenează de multă vreme, precum programul Visa Waiver, care trebuie să se rezolve”, a mai adăugat Klaus Iohannis.

De asemenea, Iohannis îl va anunța pe oficialul american că România este disponibilă să trimită mai multe trupe în Afganistan.

CSAT a a decis, în ședința de pe 30 iulie, că Armata României va participa, în 2020, cu 2.376 militari și civili la misiuni și operații în afara teritoriului statului român, iar Ministerul Afacerilor Interne cu 1.009 militari și polițiști.

„Elementul de noutate îl reprezintă participarea cu o navă comandant la Grupul nr. 2 al Forțelor NATO Permanente privind Contramăsurile împotriva Minelor Marine care va opera în Marea Neagră și în Marea Egee, în semestrul I din anul 2020 cu 85 de militari”, transmite CSAT.

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Info to that Topic: mainnews.ro/klaus-iohannis-intalnire-cu-donald-trump-presedintele-romaniei-ajunge-astazi-la-casa-alba-programul-oficial/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *