Saturday, October 26, 2024
Jurnalism corect


Klaus Iohannis, în vizită la Chișinău, de Ziua Limbii Române. Președintele României și Maia Sandu vor semna o declarație comună de cooperare bilaterală

By Preda Maria , in Politic Republica Moldova Stirile zilei , at 31 august 2024

Președintele Klaus Iohannis se află sâmbătă, 31 august, de Ziua Limbii Române, în vizită oficială în Chișinău. Șeful statului și președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, vor semmna o declarație comună privind cooperarea bilaterală și consolidarea rezilienței cu Republica Moldova. 

Klaus Iohannis și Maia Sandu vor semna astăzi „Declarația comună cu privire la cooperarea bilaterală pentru consolidarea rezilienței Republicii Moldova”,  pentru protejarea democrației și stabilității Republicii Moldova. Președintele României va transmite mesaje de sprijin și încurajare privind efortul de reformă, democratizare și securizare a parcursului european al Republicii Moldova.

Tot astăzi, Klaus Iohannis va aduce în atenția partenerilor internaționali continuarea oferirii de asistență Republicii Moldova, în special în contextul conflictului militar de la granițele țării, dus de Rusia împotriva Ucrainei.

„Preşedintele României, Klaus Iohannis, va efectua, sâmbătă, 31 august 2024, o vizită oficială la Chişinău, la invitaţia Preşedintelui Republicii Moldova, Maia Sandu. Vizita are loc inclusiv în contextul în care, la această dată, România şi Republica Moldova sărbătoresc Ziua Limbii Române. Preşedintele Klaus Iohannis va transmite la Chişinău un mesaj ferm de sprijin şi de încurajare pentru autorităţile şi cetăţenii Republicii Moldova, în efortul de reformă, de democratizare, de implementare ireversibilă a principiilor statului de drept şi de securizare a parcursului european”, a transmis vineri Administrația Prezidențială.

Președintele Klaus Iohannis va fi primit la Președinția Republicii Moldova de către Maia Sandu la ora 11.00, unde sunt programate discuții oficiale și semnarea declarației comune. La ora 12.00 sunt programate declarații de presă comune, urmând ca după, președintele României să depună un buchet de flori la bustul lui Mihai Eminescu din Grădina Publică „Ştefan cel Mare şi Sfânt”.

Sursă foto: Administrația Prezidențială

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW