Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Klaus Iohannis, după ce Ministerul Justiției a acceptat să delege la Parchetul European jumătate din numărul de procurori cerut de Kovesi: Germania pune la dispoziție 11 procurori, 10 din partea României nu sună așa rău

By Vîrban Robert , in Justitie Stirile zilei , at 16 septembrie 2020 Etichete: , , , ,

Klaus Iohannis a intervenit în diferendul dintre Ministerul Justiției și Parchetul European legat de numărul procurorilor delegați la noua structură anticorupție a UE. Șeful statului a făcut o comparație între România și celelalte state membre ale EPPO, comentând că 10 procurori din partea țării noastre „nu sună așa rău”.

„O să mă lămuresc în câteva zile, dar între timp am studiat ce fac alții. Foarte multe state europene pun la dispoziție 2,3,4 sau 5 procurori. O țară mare precum Germania pune la dispoziție 11 procurori, 10 din partea României nu sună așa rău. O să am o discuție la ministrul Justiției și o să-mi spună cum a ajuns la acest număr. Bănuiesc că au existat discuții și cu parchetele, iar când o să mă lămuresc total, o să vă dau un răspuns”, a răspuns Klaus Iohannis la o întrebare primită în timpul conferinței de presă susținute la Palatul Cotroceni.

România a propus delegarea a 10 procurori Parchetului European, în timp ce noua structură care ar urma să investigheze fraudele cu fonduri europene, condusă de Laura Codruța Kovesi, a solicitat țării noastre delegarea a 20-30 de procurori.

Sursa foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *