Sunday, July 7, 2024
Jurnalism corect


Klaus Iohannis, de Ziua Națională a egalității de șanse: Violența împotriva femeilor, inegalitatea de gen și discriminarea sunt fenomene nocive și trebuie combătute cu toate forțele/ MAE: Peste 50% din posturile de conducere din Centrala MAE sunt ocupate de femei

By Andreea Traicu , in Politic Stirile zilei , at 8 mai 2021 Etichete: ,

Preşedintele României a transmis un mesaj de Ziua Naţională a Egalităţii de Şanse, menționând că violenţa împotriva femeilor, inegalitatea de gen şi discriminarea trebuie combătute cu toate forţele.

„Violența împotriva femeilor, inegalitatea de gen și discriminarea sunt fenomene nocive și trebuie combătute cu toate forțele. De Ziua Națională a egalității de șanse, încurajez susținerea cât mai activă a femeilor în procesul decizional, în societate, politică și economie”, a transmis Klaus Iohannis, pe Twitter.

Referitor la acelaşi subiect, Ministerul Afacerilor Externe susţine că peste 50% din posturile de conducere din Centrala MAE sunt ocupate de femei.

„Principiul tratamentului egal şi al accesului neîngrădit la oportunităţi de afirmare pentru femei şi bărbaţi, alături de eliminarea practicilor discriminatorii pe criterii de gen pentru accesul egal al femeilor în toate domeniile vieţii publice, constituie piloni esenţiali ai societăţilor democratice şi incluzive şi indicatori cheie ai respectării drepturilor omului şi statului de drept. (..) În prezent, peste 50% din posturile de conducere din Centrala MAE sunt ocupate de femei, iar jumătate dintre funcţiile de demnitate publică sunt ocupate tot de femei. De asemenea, femeile ocupă 36% dintre poziţiile de şef de misiune în Serviciul Exterior al României. În acest context, în ultimul an, au fost propuse să ocupe posturi de ambasadori extraordinari şi plenipotenţiari ai României în străinătate 22 de femei diplomat”, transmite MAE.

Ziua de 8 mai a fost declarată Ziua Naţională a Egalităţii de Şanse între Femei şi Bărbaţi în România în anul 2015.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Read More Info here to that Topic: mainnews.ro/klaus-iohannis-de-ziua-nationala-a-egalitatii-de-sanse-violenta-impotriva-femeilor-inegalitatea-de-gen-si-discriminarea-sunt-fenomene-nocive-si-trebuie-combatute-cu-toate-fortele-mae-peste-50-din/ [.…

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW