Friday, March 29, 2024
Jurnalism corect


Nicușor Dan anunță un târg de Crăciun în Piața Universității și promite că municipalitatea nu va pierde niciun ban

By Diochetanu Andreea , in Stirile zilei , at 11 noiembrie 2021

În funcție de evoluța pandemiei în țară, s-ar putea ca în acest an să fie organizat un târg de Crăciun în Piața Universității din Capitală, a declarat joi, 11 noiembrie, primarul general al Bucureștiului, Nicușor Dan. Edilul a precizat că municipalitatea nu va pierde niciun ban, întrucât cheltuielile vor fi recuperate din închirieri.

„În această iarnă, în condiţiile în care criza sanitară ne lasă, Municipalitatea va organiza un târg de Crăciun în Piaţa Universităţii, care nu va costa Municipalitatea nimic. Toate costurile pe care Municipalitatea le plăteşte o să fie recuperate din închirieri. Şi suntem în discuţii pentru închirierea unui operator privat care să organizeze târgul de Crăciun”, a declarat, joi, Nicuşor Dan.

Edilul a punctat că le-a propus consilierilor general să reducă taxele pentru ocuparea domeniului public, dar doar în acest an.

„Ar fi prima dată când Primăria Capitalei nu ar cheltui, ci ar câştiga din organizarea târgurilor de Crăciun. Numai că suntem în nişte condiţii pandemice care opresc organizatorii privaţi să aibă prezenţă 100% pe respectivul teren. Şi atunci am propus ca aceste taxe să fie reduse în condiţiile pandemice de azi şi numai până la sfârşitul acestui an”, a explicat primarul general al Capitalei.

Cum se organizează alte municipii

În municipiul Sibiu, târgul de Crăciun va avea loc în Piaţa Mare, în perioada 26 noiembrie – 2 ianuarie 2022. Accesul se va face doar pe baza certificatului verde, după cum a anunţat joi, 11 noiembrie, organizatorul Andrei Drăgan Raduleţ, citat de Agerpres.

„Am amânat deschiderea pentru 26 noiembrie, fapt ce ne-a permis să vedem o evoluţie mai bună a cazurilor (…). Momentan, târgurile se pot organiza şi trebuie să respecte două condiţii de bază, şi anume accesul să fie permis persoanelor care deţin certificatul verde şi să avem o limită la capacitate, la 30 % din capacitatea maximă a spaţiului”, a detaliat acesta.

Conform sursei citate, vor fi 80 de căsuţe, un brad împodobit şi un patinoar.

Allen Coliban, primarul muncipiului Brașov, a anunțat tot joi că în acest an Crăciunul va fi sărbătorit în centrul orașului și în cartiere.

„Am pregătit pentru Brașoveni 13 brazi care vor fi împodobiți în mai multe locuri din oraș pentru a duce un strop din emoția sărbătorilor și în cartiere, prin asta reducând și fluxul mare de oameni din centru. Pe lângă brazi și iluminatul stradal specific, vom pune la dispoziție căsuțe în care se vor comercializa produse meșteșugărești și produse alimentare specifice zonei și perioadei”, a anunțat edilul pe contul său de Facebook.

Foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW