Wednesday, June 26, 2024
Jurnalism corect


Klaus Iohannis, dat dispărut la Poliție de un deputat AUR

By Ana Teșcan , in Stirile zilei , at 18 ianuarie 2024

Președintele Klaus Iohannis a fost dat dispărut la Poliţie joi, 18 ianuarie, de deputatul Alianței pentru Unirea Românilor (AUR), Adrian Axinia, îngrijorat de faptul că șeful statului nu a mai fost văzut din decembrie 2023, a anunțat parlamentarul AUR. Și Uniunea Salvați România (USR) reclamă absența președintelui Klaus Iohannis în contextul protestelor agricultorilor și transportatorilor din țară.

Deputatul a afirmat că președintele Klaus Iohannis nu a mai apărut public din data de 18 decembrie 2023 și este absent complet din spaţiul public, „neîndeplinindu-şi obligaţiile legale care îi revin conform fişei postului stabilită de Constituţia României”.

„Klaus Werner Iohannis nu a mai apărut public din data de 18 decembrie 2023. Acesta este absent complet din spaţiul public, neîndeplinindu-şi obligaţiile legale care îi revin conform fişei postului stabilită de Constituţia României. Spre exemplu, având în vedere masivele proteste de stradă, acesta nu şi-a îndeplinit obligaţiile de serviciu trasate de Constituţia României conform articolului 80 alineatul 2: „(2) Preşedintele României veghează la respectarea Constituţiei şi la buna funcţionare a autorităţilor publice. În acest scop, Preşedintele exercită funcţia de mediere între puterile statului, precum şi între stat şi societate”, a scris deputatul într-o postare pe Facebook.

(Sursa foto: Facebook / Adrian Axinia)

USR: Persoană dispărută, răspunde la numele de Klaus Iohannis

„Cetățeanul din imagine nu a mai fost zărit de o bună peroadă. Agenda prezidențială notează o lună, în realitate sunt vreo 10 ani”, a scris partidul USR într-o postare pe Facebook.

În conformitate cu agenda prezidențială, ultima ieșire publică a șefului statului a avut loc la data de 18 decembrie, când a luat parte la Ceremonia de decorare a Asociației Code for Romania și la evenimentul „O lume mai bună este Made in Romania: Commit Global” de la București.

Atunci, președintele a cerut tragerea la răspundere a celor care se fac vinovați de prăbușirea parțială a internatului unui liceu din Târgu Secuiesc, eveniment soldat cu moartea a doi elevi.

Foto: Inquam Photos / George Calin 

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW